Şapte firme din Bistriţa-Năsăud disponibilizează peste 340 de angajaţi

Şapte firme din Bistriţa-Năsăud au anunţat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) că vor disponibiliza, în ianuarie, un număr de 341 de angajaţi, majoritatea societăţilor activând în domeniul construcţiilor.

31 afișări
Imaginea articolului Şapte firme din Bistriţa-Năsăud disponibilizează peste 340 de angajaţi

Şapte firme din Bistriţa-Năsăud disponibilizează peste 340 de angajaţi (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Mai mult de jumătate dintre firme au activitate în domeniul construcţiilor, dar disponibilizări mai fac şi firme din turismul balnear şi al prelucrării maselor plastice.

Purtătorul de cuvânt al AJOFM Bistriţa-Năsăud, Alina Căpraru, a declarat, joi, că cele şapte firme au anunţat instituţia despre intenţiile lor, dar au cerut confidenţialitate în ceea ce le priveşte.

"Avem contracte de confidenţialitate şi nu putem divulga numele firmelor care fac disponibilizări. Pot confirma însă că mai mult de jumătate sunt din domeniul construcţiilor, iar restul din turism balnear şi mase plastice”, a spus Alina Căpraru.

O dată cu creşterea numărului de disponibilizaţi a scăzut de zece ori şi oferta de locuri de muncă vacante, de la opt sute în perioada de vârf a anului trecut la 77 în prezent.

"Numărul locurilor de muncă vacante este, într-adevăr foarte mic. Nu-mi amintesc să fi avut vreodată atât de puţine job-uri vacante. În prezent sunt 77, dar pot spune că anul trecut am avut chiar şi 800, iar la bursa generală de exemplu au fost peste o mie”, a declarat Căpraru.

Potrivit sursei citate, AJOFM se va pronunţa abia în februarie în privinţa numărului de persoane care au început anul în şomaj. Ultima cifră oficială indică o rată a şomajului de 2,8 la sută în judeţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici