Şapte membri ai unei reţele de trafic de persoane, reţinuţi la Vâlcea

Şapte persoane au fost reţinute de procurori, la Râmnicu Vâlcea, în urma unor descinderi, fiind acuzate că au racolat mai multe tinere, unele dintre ele minore, pe care le obligau să se prostitueze în parcările de tir de pe Valea Oltului, dar şi în străinătate.

136 afișări
Imaginea articolului Şapte membri ai unei reţele de trafic de persoane, reţinuţi la Vâlcea

Şapte membri ai unei reţele de trafic de persoane, reţinuţi la Vâlcea (Imagine din arhivă; Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminaliate Organizată şi Terorism (DIICOT), în perioada 2008 - 2009 procurorii Biroului Teritorial Vâlcea şi ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea au documentat activitatea unei importante reţele care a racolat şi a exploatat sexual cel puţin 12 tinere, dintre care patru minore. Acestea erau duse să se prostitueze în special în parcările de tir de pe Valea Oltului, în imediata apropiere a municipiului Râmnicu Vâlcea, dar şi în străinătate.

De altfel, membrii reţelei erau cunoscuţi pentru ilegalităţile săvârşite, unele fapte ale acestora fiind de notorietate, cum ar fi evenimentele din toamna anului 2008, din Brezoi, când intervenţia forţelor de ordine şi revolta cetăţenilor au dus la interdicţia rămânerii în localitate a unora dintre membri, măsura fiind impusă de instanţa de judecată din localitate.

Urmare a probelor obţinute în acest timp, joi dimineaţă, cu sprijinul lucrătorilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, ai Detaşamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă Vâlcea, ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea, a fost declanşată "Acţiunea Black", fiind percheziţionate opt locuinţe, unde au fost găsiţi 14 membri ai grupării. De asemenea, au fost găsite la aceste adrese şi 12 tinere, între care patru minore. Nouă dintre tinere se aflau în evidenţa Poliţiei şi Jandarmeriei.

Conform sursei citate, în urma percheziţiilor au fost ridicate şase hard disk-uri, 17 telefoane mobile şi 19 cartele telefonice, 3.665 de lei, precum şi alte înscrisuri referitoare la activităţile infracţionale.

La finalul acţiunii au fost duse la audieri la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Vâlcea un număr de 26 de persoane. După audieri, pe numele a şapte dintre membrii reţelei au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 ore, sub acuzaţiile de trafic de persoane, trafic de minori şi constituirea unui grup infracţional în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Vâlcea, cu propunerea de emitere a mandatelor de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele celor şapte persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici