Şapte persoane arestate preventiv într-un dosar de trafic cu etnobotanice

Şapte persoane au fost arestate preventiv, iar alte cinci au fost puse sub control judiciar de procurorii DIICOT Ploieşti într-un dosar de trafic de entobotanice, gruparea fiind constituită din rude şi prieteni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

244 afișări
Imaginea articolului Şapte persoane arestate preventiv într-un dosar de trafic cu etnobotanice

Şapte persoane arestate preventiv într-un dosar de trafic cu etnobotanice

Potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti, de la 1 iulie până în prezent, în baza relaţiilor de rudenie şi de prietenie, unul dintre inculpaţi a constituit şi a condus grupul infracţional organizat, la care au aderat 15 persoane.

Potrivit unor surse, entobotanicele erau cumpărate de pe internet şi ulterior comercializate de membrii grupării.

Potrivit DIICOT, în urma a 16 percheziţii au fost găsite şi ridicate „diferite cantităţi de materie vegetală – etnobotanice (vrac şi ambalate în pliculeţe pentru vânzare), cântare electronice, bani (peste 10.000 de lei şi 700 de euro), telefoane mobile şi aparatură IT. Totodată, la un imobil au fost găsite şi ridicate 450 de pachete de ţigări de contrabandă”.

Au fost puse în aplicare 17 mandate de aducere, iar alte 50 de persoane au fost conduse la audieri. Dintre acestea, 12 persoane au fost reţinute, iar ulterior, 7 au fost arestate preventiv şi faţă de 5 a fost dispusă măsura controlului judiciar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici