Vicepremierul Turciei a catalogat ca ”inacceptabilă” decizia SUA de a înarma miliţiile kurde din Siria

Decizia Statelor Unite de a aproviziona cu armament miliţiile kurde din Siria în vederea luptei împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic este "inacceptabilă", potrivit vicepremierului Turciei, Nurettin Canikli, notează site-ul agenţiei Reuters.

741 afișări
Imaginea articolului Vicepremierul Turciei a catalogat ca ”inacceptabilă” decizia SUA de a înarma miliţiile kurde din Siria

Vicepremierul Turciei a catalogat ca ”inacceptabilă” decizia SUA de a înarma miliţiile kurde din Siria

Ankara consideră miliţiile kurde organizaţii teroriste, denunţând legăturile acestora cu mişcarea separatistă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), aflată în conflict cu Turcia.

"Statele Unite ajută în mod substanţial PKK prin intermediul miliţiilor kurde din Siria. Nu putem accepta prezenţa unor organizaţii teroriste care să ameninţe viitorul statului turc. Sperăm că Administraţia de la Washington va spune stop acestei situaţii şi va reveni asupra deciziei. O astfel de politică nu este benefică pentru state aliate NATO. Nu este adevărat că lupta împotriva Stat Islamic poate reuşi doar cu ajutorul forţelor kurde", a declarat Nurettin Canikli.

Donald Trump, preşedintele SUA, a dispus aprovizionarea cu armament a miliţiilor kurde din Siria, argumentând că măsura este necesară pentru succesul operaţiunilor de eliberare a oraşului Raqqa, ocupat de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, se va întâlni săptămâna viitoare cu preşedintele american Donald Trump, la Washington. Erdogan a criticat în mod repetat Statele Unite pentru sprijinul acordat grupului insurgent Forţele Democrate Siriene (FDS), subliniind că aliaţii NATO ar trebui să se sprijine pe deplin în lupta împotriva terorismului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici