Şapte persoane trimise în judecată într-un dosar privind obţinerea frauduloasă de permise auto

Şapte persoane, printre care şi o angajată de la Poliţia Rutieră Vâlcea, au fost trimise în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Piteşti, într-un dosar privind obţinerea frauduloasă de permise auto.

79 afișări
Imaginea articolului Şapte persoane trimise în judecată într-un dosar privind obţinerea frauduloasă de permise auto

Şapte persoane trimise în judecată într-un dosar privind obţinerea frauduloasă de permise auto

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest, a Aureliei Lăcraru, secretară în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea - Serviciul Poliţiei Rutiere, în sarcina căreia s-au reţinut două infracţiuni de trafic de influenţă, în formă continuată.

Alături de aceasta au fost trimise în judecată, tot în stare de arest, Maria Gogoaşe, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă, în formă continuată şi Lucia Cotar, pentru complicitate la această infracţiune. În acelaşi dosar vor fi judecaţi Ionel şi Maria Lăzăroiu, Gheorghiţa Popa şi Dumitru Daniel Tănase, pentru cumpărare de influenţă.

Potrivit rechizitoriului, în 2006 şi între aprilie 2007 şi mai 2008, Maria Gogoaşe a cerut şi a primit de la mai multe persoane 17.500 de euro, lăsându-le să creadă că are influenţă asupra mai multor funcţionari publici din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculări Vehicule Vâlcea (SPCRPIV), Primăriei Râmnicu Vâlcea, Poliţiei Comunitare şi Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Vâlcea. Ea le-a promis în schimbul banilor că va interveni pentru rezolvarea mai multor probleme personale ale acestora, cum ar fi obţinerea frauduloasă a permisului de conducere, atribuirea unor copii în plasament familial sau obţinerea unei locuinţe sociale.

Totodată, în perioada aprilie - decembrie 2007, Aurelia Lăcraru a pretins, singură sau împreună cu Maria Gogoaşe, prin intermediul Luciei Cotar, suma totală de 5.600 euro şi bunuri alimentare în valoare de 1.400 de lei de la mai multe persoane şi de la Ionel şi Maria Lăzăroiu, Gheorghiţa Popa şi Dumitru Daniel Tănase, lăsându-i să creadă că are influenţă asupra unor ofiţeri examinatori din cadrul SPCRPCIV Vâlcea pentru a le facilita obţinerea, în mod fraudulos, a permisului de conducere.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile ale Mariei Gogoaşe şi Aureliei Lăcraru, pentru confiscarea banilor primiţi ca mită.

La instrumentarea acestui dosar procurorii au colaborat cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie din Piteşti şi ai Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Vâlcea.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Vâlcea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici