Şapte răniţi în urma unui accident pe DN1

Accidentul petrecut, miercuri, pe DN1, în dreptul localităţii braşovene Ghimbav, după ciocnirea unui TIR cu un microbuz care circula regulamentar, s-a soldat cu rănirea a şapte persoane, la ora transmiterii acestei ştiri, traficul în zonă, blocat aproape o oră şi jumătate, fiind reluat.

40 afișări
Imaginea articolului Şapte răniţi în urma unui accident pe DN1

Şapte răniţi în urma unui accident pe DN1(Imagine: Mediafax Foto)

Traficul rutier pe DN 1, pe sensul de mers Braşov - Codlea, în localitatea Ghimbav, a fost blocat la puţin timp după ora 12.00, după ce un TIR s-a ciocnit cu un microbuz care circula regulamentar, accidentul soldându-se cu şapte răniţi, dintre care unul foarte grav.

Potrivit primelor cercetări, accidentul s-a produs din vina şoferului autotrenului care a ieşit dintr-o stradă laterală, în localitatea Ghimbav, fără a se asigura şi a intrat în plin într-un microbuz ce transporta 15 pasageri şi care circula regulamentar.

Şoferul microbuzului a declarat poliţiştilor că nu a observat TIR-ul care l-a lovit.

"Nu am observat absolut nimic. Am auzit doar o bubuitură puternică şi m-am trezit aruncat. Un băiat a fost rănit mai grav, fiind proiectat în parbriz. Am vorbit şi cu şoferul TIR-ului. A spus că s-a speriat şi el şi a recunoscut că a greşit", a spus Aron Băjan, şoferul microbuzului care făcea curse regulate între Braşov şi Codlea.

Şoferul TIR-ului nu vrut să dea nicio declaraţie jurnaliştilor.

Cele şapte victime au fost preluate de şase ambulanţe şi transportate la Spitalul Judeţean Braşov pentru investigaţii.

"Au fost şapte victime, dar nu a mai fost nevoie de intervenţia noastră pentru descarcerare. A fost însă nevoie de şase ambulanţe pentru preluarea acestora", a
declarat sergent Alin Berevoiescu, din cadrul ISU Braşov.

Dintre cele şapte victime, o singură persoană, un bărbat, se află în stare gravă, restul având funcţiile vitale stabile, potrivit Gabrielei Drăghici, medic la SMURD Braşov.

"Pacienţii sunt stabili şi respiră bine. Acum suntem în curs de investigaţii şi nu vă pot spune multe. Doar o singură persoană va rămâne cu siguranţă internată
deoarece prezintă traumatisme craniene, contuzii cerebrale şi o fractură de bazin", a declarat Drăghici.

La ora transmiterii acestei ştiri, traficul rutier pe sensul de mers Braşov - Codlea, blocat aproape o oră şi jumătate, a fost reluat, coloana de maşini care se formase fiind de aproximativ cinci kilometri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici