Şapte tuneluri de dezinfecţie pentru spitalele din Gorj

  • Oamenii de afaceri au donat şapte tuneluri de dezinfecţie pentru spitalele din Gorj
  • Acestea au fost deja montate în incinta spitalelor din judeţ
211 afișări
Imaginea articolului Şapte tuneluri de dezinfecţie pentru spitalele din Gorj

Şapte tuneluri de dezinfecţie pentru spitalele din Gorj

Şapte tuneluri de dezinfecţie au fost donate spitalelor din Gorj de către mai mulţi oameni de afaceri. Echipamentele au fost montate, miercuri, la SJU Târgu-Jiu, care are 2 pacienţi internaţi cu coronavirus şi şase suspecţi care aşteaptă rezultatele.
 
„Au sosit şi sunt deja instalate şapte tuneluri de dezinfecţie, donate de un grup de oameni de afaceri din Gorj. De astăzi se va realiza mai uşor decontaminarea echipamentelor cadrelor medicale, ambulanţierilor şi paramedicilor, la întoarcerea din misiuni. De asemenea, se reduce covârşitor rata de infecţie, la personalul medical, în momentul îndepărtării echipamentelor de protecţie", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, medicul Bogdan Niculescu, şeful Secţiei Ortopedie a SJU Târgu-Jiu.
 
Trei tuneluri au fost montate la Spitalul Judetean de Urgenţă Târgu-Jiu, la Unitatea de Primiri Urgenţe, Secţia de Boli Infecţioase şi la Spitalul 700, două au fost trimise la Spitalul Târgu-Cărbuneşti, un aparat la Serviciul Ambulanţă şi unul la sediul ISU – SMURD.
 
Potrivit lui Niculescu, se fac eforturi ca până la sfârşitul lunii să fie dat în folosinţă laboratorul genetic cumpărat şi donat de oameni de afaceri gorjeni, amplasat în curtea spitalului. În laborator se va testa atât Covid-19, cât şi multe alte afecţiuni.
 
Reprezentanţii SJU Târgu-Jiu susţin că cele trei aparate sunt extrem de utile pentru personalul medical care intră în contact cu pacienţii cu coronavirus.
 
„Sunt foarte utile aceste echipamente. Ele au fost puse în zonele în care se tratează pacienţii COVID sau cu suspiciuni de COVID. Personalul care intră în acele încăperi, la ieşire, trece prin acel tunel. Deocamdată au fost puse la spitalizările de zi, aici unde sunt amenajate aceste paturi pentru pacienţii cu suspiciuni şi la Secţia de Boli Infecţioase", a declarat Dumitru Vienescu, managerul SJU Târgu-Jiu.
 
Un astfel de aparat, care costă aproximativ 4.000 de lei, a fost montat şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj.
 
„Aparatul este deja montat, de astăzi. Este foarte binevenită această donaţie, le mulţumim din suflet. Orice ajutor este binevenit. În momentul în care se întorc din cursă, mai ales cele cu suspecţi de coronavirus, echipajele trec prin acest tunel, înainte de dezechipare şi se dezinfectează. După ce trec prin tunel, are loc dezechiparea şi mai ies o dată prin tunel când pleacă", a precizat, pentru MEDIAFAX, Constantin Mitroi, directorul Serviciului de Ambulanţă Gorj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici