Şapte turişti au fost amendaţi pentru că au fotografiat sau hrănit urşi. Animalele, tot mai prezente pe traseele turistice

  • Jandarmii din Argeş au amendat în weekend cu câte 500 de lei şapte turişti care au fotografiat sau au hrănit urşi.
  • În weekend, au fost 30 de situaţii în care a fost semnalată prezenţa urşilor în judeţul Argeş.
  • Duminică seara, 13 turişti au dat peste o ursoaică cu doi pui. Din fericire, au acţionat corect şi au scăpat teferi.
603 afișări
Imaginea articolului Şapte turişti au fost amendaţi pentru că au fotografiat sau hrănit urşi. Animalele, tot mai prezente pe traseele turistice

FOTO Salvamont România

Cei şapte turişti ar fi fost suprinşi în timp de fotografiau sau hrăneau urşii din zona Barajului Vidraru şi a Cetăţenii Poenari, arată IJJ Argeş. 

De asemenea, jandarmii au mai prins doi bărbaţi din judeţul Dâmboviţa aflaţi la grătar într-un loc neamenajat, în zona Moliviş - DN 7C Transfăgărăşan. Oamenii au fost amendaţi cu câte 1.000 de lei fiecare şi au fost obligaţi să readucă zona în starea iniţială.

Tot în weekend, jandarmii au mai intervenit în alte 30 de situaţii în care a fost semnalată prezenţa urşilor prin apel la numărul unic de urgenţă 112 în partea de nord a judeţului Argeş.

Spre exemplu, un grup de 13 turişti care coborau duminică pe Jepii Mari s-au întâlnit cu o ursoaică cu pui. Timp de aproape o oră, aceasta nu s-a depărtat de poteca turistică, blocând astfel coborârea oamenilor, transmite Salvamont România. 
 
Aşa că turiştii au sunat la 112 şi au fost sfătuiţi să se întoarcă. În acelaşi timp, o echipă de salvamontişti din Buşteni şi Prahova a plecat în ajutorul turiştilor care i-a însoţit până la cabana Piatra Arsă. Apoi, un echipaj de la Jandarmerie i-au preluat cu o maşină şi i-au coborât până în Sinaia.
 
„Această situaţie putea deveni una foarte periculoasă daca turiştii nu ar fi observat din timp prezenţa animalelor sau dacă ar fi forţat trecerea pe lângă ursoaică”, concluzionează Salvamont. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici