Şaptesprezece copii din Constanţa, internaţi cu toxiinfecţie alimentară

Şaptesprezece copii de la o şcoală generală şi de la o grădiniţă din judeţul Constanţa au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, fiind diagnosticaţi cu toxiifecţie alimentară.

36 afișări
Imaginea articolului Şaptesprezece copii din Constanţa, internaţi cu toxiinfecţie alimentară

Şaptesprezece copii din Constanţa, internaţi cu toxiinfecţie alimentară (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, este vorba despre copii cu vârste cuprinse între şase şi zece ani de la şcoala din Piatra şi de la grădiniţa din Palazu Mic.

Ei au început să se simtă rău vineri, după ce consumaseră produse din programul "Cornul şi Laptele" şi au fost duşi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase.

Copiii au fost internaţi, iar în prezent starea lor de sănătate este bună, dar vor fi ţinuţi încă sub observaţie.

Cele două unităţi sunt aprovizionate cu lapte de la o firmă din Mureş şi de la una din Brăila.

Reprezentanţii DSP Constanţa au luat probe din laptele incriminat şi au declanşat o anchetă în acest caz.

Un caz similar s-a înregistrat în luna septembrie la o şcoală generală din Tuzla, când 21 de elevi au suferit o toxiinfecţie alimentară, iar specialiştii au stabilit că ei s-au îmbolnăvit din cauza unei stafilococ prezent în lapte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici