Sârbul suspectat în cazul jafului de la BRD Galaţi, pus în libertate

Sârbul suspectat în cazul jafului armat de la o unitate bancară din Galaţi şi prins, joi seară, de poliţiştii de frontieră la Vama Moraviţa, a fost pus în libertate după ce poliţiştii şi procurorii l-au audiat vineri peste şapte ore, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Cristina Tatulici.

13 afișări
Imaginea articolului Sârbul suspectat în cazul jafului de la BRD Galaţi, pus în libertate

Sârbul suspectat în cazul jafului de la BRD Galaţi, pus în libertate (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Din informaţiile pe care le deţin, cetăţeanul sârb a fost pus în libertate în această seară. Cel mai probabil, nu au existat dovezi care să-l pună în legătură directă cu fapta şi care să impună reţinerea lui. Nu deţin informaţii potrivit cărora această persoană să fi primit vreo altă interdicţie", a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Cetăţeanul sârb, în vârstă de 39 de ani, suspectat în cazul jafului de la Galaţi, a fost prins, joi seară, de poliţiştii de frontieră la Vama Moraviţa, în timp ce încerca să iasă din ţară, aflându-se la volanul unui camion încărcat cu detergenţi.

La controlul documentelor, poliţiştii de frontieră au sesizat că cetăţeanul sârb este dat în consemn la frontieră şi au decis reţinerea acestuia. În momentul în care a fost reţinut, cetăţeanul sârb nu a opus rezistență, spunând doar că este vorba de o confuzie.

Luni după-amiază, două persoane au pătruns în sediul sucursalei BRD de pe strada Portului din Galaţi, l-au ameninţat pe paznic cu un pistol şi au sustras din casa de bani aproximativ 100.000 de lei.

După comiterea jafului, cele două persoane, care purtau jachete negre şi cagule pe faţă, au ieşit din sediul băncii şi au fost urmărite de către agentul de pază pe o distanţă de câteva zeci de metri, însă au dispărut printre blocurile din spatele agenţiei bancare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici