Şase ani de închisoare pentru uciderea din culpă a regizorului Nemescu

Tribunalul Bucureşti a dispus, joi, condamnarea la şase ani de închisoare a lui Ali Imran pentru uciderea din culpă a regizorului Cristian Nemescu şi la câte un an de detenţie pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi pentru producerea accidentului, urmând să execute pedeapsa cea mai mare.

62 afișări
Imaginea articolului Şase ani de închisoare pentru uciderea din culpă a regizorului Nemescu

Regretatul regizor Cristian Nemescu

De asemenea, instanţa a dispus ca britanicul Ali Imran să plătească daune mai mari cu 30.000 de lei şi respectiv 20.000 de lei familiilor taximetristului şi a sunetistului Andrei Toncu.

Aceste sume se adaugă la cele dispuse de instanţa inferioară, de 28.000 de lei daune morale părţilor civile din dosar şi câte jumătate de milion de lei daune morale către rudele victimelor, respectiv Elena Violeta Raţuş, Ştefan Corneliu Arustei, Erica şi Octavian Nemescu, Horia Toncu şi Elena Traian.

Tribunalul Bucureşti a mai decis ca şi firma de asigurări să contribuie la plata despăgubirilor.

Sentinţa de joi poate fi atacată cu recurs, la Curtea de Apel Bucureşti.

Erica Nemescu se aşteaptă ca pedeapsa dată să fie redusă

Mama regizorului Cristian Nemescu, Erica Nemescu, contactată de MEDIAFAX joi, a comentat amar că aşteaptă următorul termen, ca pedeapsa să se reducă, până va fi dată cu suspendare.

"Eu urez morţi cât mai multe, că eu mi-am pierdut copilul, nu mai am ce să pierd", a declarat Erica Nemescu.

"M-am aşteptat ca oamenii să facă ceva ... eu nu pot să îl mai aduc înapoi pe fiul meu, dar am crezut că se vor evita asemenea tragedii", a spus mama regizorului. "Aştept următorul termen, să se reducă în continuare, până când se va da cu suspendare, că aşa este în ţara noastră", a adăugat aceasta.

Imran a fost condamnat în 18 decembrie 2007, instanţa Judecătoriei Sectorului 1 găsindu-l vinovat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat, urmând ca, după executarea pedepsei principale, să fie expulzat din România.

În accidentul produs, în noaptea de 25 spre 26 august 2006, au murit regizorul Cristian Nemescu (27 de ani) şi inginerul de sunet Andrei Toncu (28 de ani), precum şi taximetristului Dumitru Arustei (24 de ani).

Cei trei se aflau în taxi, când autoturismul Porsche Cayenne, condus de Ali Imran, a trecut pe culoarea roşie a semaforului, lovindu-i în plin, intrând în intersecţia de la podul Eroilor. Taximetrul circula regulamentar dinspre Academia Militară către strada Berzei.

Imran se afla în România cu afaceri şi în seara accidentului venea de la un club şi se îndrepta spre altul, potrivit declaraţiilor apărătorilor britanicului.

Totodată, avocaţii declarau că toate testele făcute britanicului au demonstrat lipsa alcoolului sau a drogurilor, fapt confirmat de anchetatori.

Ultima creaţie a celor doi, "California Dreamin' (Nesfârşit)", şi-a adjudecat, în mai 2007, Premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes.

Lungmetrajul cu Armand Assante şi Răzvan Vasilescu în rolurile principale a fost distins cu peste 20 de premii internaţionale şi naţionale, rulând în mai multe ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici