Şase bătrâni au murit la azilul privat din Galaţi - surse

  • Numărul vârstnicilor care au murit la azilul de la Galaţi a ajuns la şase, au confirmat pentru Mediafax surse din cadrul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică
  • În Centrul de bătrăni au mai rămas în prezent 60 de persoane, potrivit Ministrului Sănătăţii
  • Nelu Tătaru: Un triaj epidemiologic nefăcut a dus la situaţia actuală
3504 afișări
Imaginea articolului Şase bătrâni au murit la azilul privat din Galaţi - surse

Sursa: Hepta

Numărul vârstnicilor decedaţi din azilul ”Sfântul Ilie” din Galaţi a ajuns la şase, potrivit surselor noastre din Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Galaţi.

În Centrul de bâtrâni mai sunt în prezent 60 de persoane, din 140 câte erau înainte de izbucnirea crizei coronavirusului.

Potrivit anchetei epidemiologice, noul virus a fost adus în azil de căre directoarea unităţii, care intrase în contact cu soţul ei, întors pe 20 martie din Turcia şi care ulterior a şi decedat. Pe numele directoarei a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Chiar astăzi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut o vizită la Centrul privat de bătrâni. ,,O anchetă epidemiologică prost începută sau un triaj epidemiologic nefăcut duce la ce avem aici. Am recomandat să se evalueze şi să se retesteze periodic fiecare din aceşti bătrâni (...) Este un cămin privat unde nu mai avem personal privat. Va trebui să venim cu personal de la Spitalul Judeţean sau de la Maternitate.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici