Şase bucureşteni, cercetaţi pentru falsificarea unor bancnote de 100 de lei

Şase bucureşteni, cu vârste între 16 şi 20 de ani, care fac parte dintr-o reţea care falsifica bancnote de 100 de lei şi le punea în circulaţie în Bucureşti şi în patru judeţe din ţară, sunt cercetaţi de poliţişti şi procurori şi au interdicţie de a părăsi localitatea.

131 afișări
Imaginea articolului Şase bucureşteni, cercetaţi pentru falsificarea unor bancnote de 100 de lei

Şase bucureşteni, cercetaţi pentru falsificarea unor bancnote de 100 de lei

Gruparea infracţională acţiona în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Ialomiţa şi Vrancea, potrivit Poliţiei Române.

Poliţiştii şi procurorii i-au urmărit pe membrii grupării timp de aproximativ 8 luni, în urma cercetărilor rezultând că reţeaua era formată din şase persoane, între care şi o tânără, cu vârste cuprinse între 16 şi 20 de ani, toţi domiciliaţi în Bucureşti.

Aceştia sunt membrii unui clan implicat în crimă organizată şi infracţiuni judiciare. Cei şase confecţionau bancnotele de 100 de lei în apartamentul lui Vasile D. şi le plasau la diferite societăţi comerciale, achiziţionând bunuri cu valoare mică, ţigări sau băuturi răcoritoare.

În urma unor percheziţii de joi la locuinţele suspecţilor, au fost găsite şi ridicate mai multe echipamente electronice (imprimante, hard-disck-uri, laptopuri) şi arme deţinute ilegal.

Cei şase învinuiţi au fost prezentaţi procurorilor DIICOT- Serviciul Teritorial Bucureşti, care au dispus să le interzică să părăsească localitatea pe o perioada de 30 de zile, fiind cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, falsificare şi punere în circulaţie de bancnote contrafăcute şi înşelăciune.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici