Şase cazuri de hepatită acută virală de tip A la copii dintr-o localitate suceveană

Autorităţile sanitare monitorizează situaţia epidemiologică din localitatea suceveană Mironu unde, în ultima lună, s-au înregistrat şase cazuri de hepatită acută virală de tip A, din care cinci la copii cu vârste între doi şi cinci ani şi unul la un elev în vârstă de 11 ani.

75 afișări
Imaginea articolului Şase cazuri de hepatită acută virală de tip A la copii dintr-o localitate suceveană

Şase cazuri de hepatită acută virală de tip A la copii dintr-o localitate suceveană (Imagine: Shutterstock)

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, că autorităţile sanitare, dar şi medicul de familie au în atenţie situaţia epidemiologică din localitatea suceveană Mironu unde, de la începutul lunii septembrie şi până în prezent, s-au înregistrat şase cazuri de hepatită acută virală de tip A, din care cinci la copii cu vârste cuprinse între doi şi cinci ani şi unul la un elev în vârstă de 11 ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Situaţia de la Mironu este în atenţia noastră şi nu a fost declarat focar întrucât nu întruneşte numărul de cazuri care să motiveze acest lucru, dar este necesară intensificarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor, în condiţiile în care în judeţ s-au înregistrat în ultimul timp focare similare, cu extindere în comunităţile de risc, acolo unde condiţiile igienice sunt precare", a spus Zorescu.

Directorul adjunct al DSP Suceava a precizat că urmează să fie vaccinaţi contacţii din familie ai cazurilor depistate având în vedere că cinci din cei şase copii sunt preşcolari care nu frecventează grădiniţa.

Un alt focar de hepatită acută virală de tip A evoluează de la mijlocul lunii septembrie în localitatea suceveană Burla, unde s-au îmbolnăvit 12 copii cu vârste între cinci şi 12 ani.

Doi dintre copiii din acest focar sunt preşcolari, restul sunt elevi, evoluţia acestora sub tratament a fost favorabilă, iar în această localitate nu s-au înregistrat noi cazuri, a precizat sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici