Şase din cele 36 de trenuri internaţionale, afectate de greva feroviarilor maghiari

Şase din cele 36 de trenuri internaţionale care intră şi ies din ţară, pe diverse rute, sunt afectate, vineri dimineaţă, de greva feroviarilor maghiari.

27 afișări
Imaginea articolului Şase din cele 36 de trenuri internaţionale, afectate de greva feroviarilor maghiari

Şase din cele 36 de trenuri internaţionale, afectate de greva feroviarilor maghiari (Imagine: Mediafax Foto)

Reprezentanţii CFR Călători au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că din noaptea de joi spre vineri, de la ora 0.00, până vineri dimineaţă, la ora 9.00 au fost afectate trenul "Dacia", pe ruta Bucureşti - Viena şi trenurile pe rutele Bucureşti - Budapesta şi, respectiv, Timişoara-Budapesta.

Totodată, au fost oprite în diverse gări, înainte de a intra în România, vagoanele de Veneţia, Munchen şi Praga.

Călătorii care se află în trenurile afectate au mai multe opţiuni, ei putând fie să-şi continue călătoria după deblocarea traficului feroviar, fie să primească decontul pentru porţiunea de traseu care nu mai poate fi parcursă, fie să se întoarcă gratuit la staţia de plecare.

Potrivit reprezentanţilor CFR, greva din Ungaria este "foarte dinamică", astfel că unele internaţionale pot să-şi continue drumul, altele nu, în funcţie de opţiunea feroviarilor maghiari.

Două trenuri internaţionale sunt oprite, vineri dimineaţă, în gara din Curtici, la frontiera cu Ungaria, din cauza grevei feroviarilor maghiari, călătorii fiind nevoiţi să se întoarcă la Arad şi să aleagă alte mijloace de transport spre Budapesta.

Reprezentanţii staţiei CFR Curtici au precizat că este vorba despre trenul rapid Bucureşti-Budapesta, care a ajuns la Curtici la ora 06.37 şi despre trenul rapid Timişoara-Budapesta, care a sosit la 08.02.

Trenurile au fost garate, iar călătorii s-au întors cu autocare în staţia din Arad, de unde se vor deplasa spre Budapesta cu alte mijloace de transport, autocare şi microbuze.

Potrivit surselor citate, în staţia Curtici mai sunt aşteptate, în cursul zilei de vineri, până la ora 19.00, alte cinci trenuri internaţionale care ar fi trebuit să intre pe teritoriul Ungariei.

O grevă la nivel naţional are loc, vineri, în Ungaria, în sistemul de transporturi feroviare. Astfel, este afectată circulaţia trenurilor de călători internaţionale care trec prin Ungaria în intervalul orar 00.00 şi 18.00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici