Şase etnici romi, spitalizaţi după ce au fost bătuţi de un grup de români

Şase bărbaţi de etnie romă din localitatea timişeană Cernăteaz au ajuns la spital, în noaptea de duminică spre luni, după ce au fost bătuţi cu săbii şi bâte de un grup de tineri români fiindcă unul dintre ei, în timp ce se plimba cu scuterul, ar fi ridicat praful pe stradă.

115 afișări
Imaginea articolului Şase etnici romi, spitalizaţi după ce au fost bătuţi de un grup de români

Şase etnici romi, spitalizaţi după ce au fost bătuţi de un grup de români (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit victimelor, totul a început când 12 tineri au dat buzna în barul din sat, înarmaţi cu bâte şi săbii.

Victimele susţin că agresorii i-au luat la bătaie şi le-au reproşat că unul dintre ei ar fi mers prea tare cu scuterul prin sat.

"O trecut un prieten de-al meu cu motorul şi au zis să nu facă praf", a spus una dintre victime.

O altă victimă, Constantin Iosif, susţine că în momentul în care a vrut să iasă afară din bar tinerii l-au lovit cu sabia şi cu o sticlă de bere.

"Or venit cu săbiile din maşină, vreo şase maşini, s-au dat jos şi au sărit să ne bată. Când am băgat mâna să nu-mi taie fata, mi-au tăiat degetul", a spus o altă victimă, Zoltan Barol.

Bărbaţii agresaţi au fost duşi cu trei ambulanţe la un spital din Timişoara.

Poliţiştii au deja un cerc de suspecţi, iar agresorii riscă să se aleagă cu dosare penale dacă vor fi găsiţi vinovaţi.

"S-a produs o încăierare între comunitatea de romi şi un grup de tineri. Au fost folosite bâte şi ar fi fost şi o sabie", a declarat şeful de post al Poliţiei Giarmata, agentul şef Petru Moşulea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici