Şase întrebări pe care ţi le-ai pus despre sex şi coronavirus. Ce spun experţii?

Pot să fac sex în timpul pandemiei de coronavirus? Pot să mă culc cu un partener pe care abia l-am cunoscut? Cum pot menţine o relaţie într-un moment ca acesta? Sunt întrebări pe care, aproape sigur, ţi le-ai pus, dar poate că nu ai avut ocazia să discuţi şi cu un virusolog. Iată ce au răspuns experţii la întrebările esenţiale despre sex şi coronavirus.

13824 afișări
Imaginea articolului Şase întrebări pe care ţi le-ai pus despre sex şi coronavirus. Ce spun experţii?

Şase întrebări pe care ţi le-ai pus despre sex şi coronavirus. Ce spun experţii?

1. Pot face sex în timpul pandemiei de coronavirus?
 
Dacă aveţi o relaţie de lungă durată cu persoană şi împărţiţi acelaşi mediu, situaţia nu ar trebui să vă schimbe. Cu toate astea, dacă unul dintre voi prezintă simptome de coronavirus, atunci ar trebui să menţineţi distanţarea şi izolarea socială, chiar şi în interiorul casei. Într-o lume ideală, fiecare ar rămâne la doi metri unul de celălalt, chiar şi în propria casă. Este foarte important să nu presupui că, dacă ai simptome uşoare de coronavirus, la fel se va manifesta boala şi la partenerul tău.
 
2. Pot să fac sex cu un partener pe care abia l-am cunoscut?
 
Cu siguranţă, experţii nu te-ar sfătui să ai parteneri sexuali noi în acest moment, deoarece riscul este să transmiţi sau să iei virusul este foarte mare. Nu uita că unele persoane care sunt purtătoare ale virusului nu vor avea niciun simptom. Aşadar, chiar dacă te simţi perfect, i-ai putea transmite infecţia cuiva prin contact strâns şi prin sărut.
 
3. Am sărutat o persoană pe care am întâlnit-o recent, iar ea continuat să dezvolte simptome. Ce trebuie să fac?
 
Dr Alex: Dacă ai sărutat sau ai intrat în contact cu cineva care crezi că are Covid-19, auto-izolează-te şi anunţă imediat autorităţile. Fii atent la simptomele tale. Ar trebui să fim responsabili unul cu celălalt, dar şi cu noi înşine. Dacă tu eşti cel care a dezvoltat simptome şi ai sărutat recent pe cineva, ar trebui să anunţi urgent acea persoană.
 
4. Nu foloseam prezervative cu partenerul meu înainte de coronavirus. Ar trebui să încep acum?
 
Răspunsul depinde de motivul pentru care utilizaţi prezervative. Dacă vrei să previi o sarcină, ele sunt necesare în continuare. Dacă speri ca ele să te protejeze şi de coronavirus, află că este aproape inutil. Este aproape imposibil să faci sex atingându-ţi partenerul doar cu organul sexual şi fără să vă apropiaţi.
 
5. Pot lua coronavirus dacă ating vaginul / penisul altcuiva?
 
Dacă vei atinge organele genitale ale celuilalt, este posibil să vă şi sărutaţi în acest timp. Ştim deja că virusul se transmite extrem de rapid prin salivă sau alte fluide umane. Vrei să reduci riscurile, nu-i aşa?
 
6. Cum pot menţine o relaţie într-un moment ca acesta?
 
Pandemia determină o mulţime de oameni să regândească ce înseamnă o viaţă sexuală bună. Am auzit despre oameni care sunt în carantină în locuri diferite şi care îşi scriu poveşti erotice. Mulţi au devenit foarte creativi. Dacă îţi foloseşti puţin imaginaţia, există o mulţime de modalităţi prin care poţi avea un moment sexy fără să fii faţă în faţă cu cineva.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici