Şase mii de pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate la graniţa cu Ucraina

Şase mii de pachete cu ţigări au fost confiscate de poliţiştii de frontieră suceveni, în urma unei acţiuni desfăşurate la graniţa de nord. Baxurile cu ţigări au fost abandonate pe teritoriul României, iar cei care le transportau au fugit pe teritoriul Ucrainei.

201 afișări
Imaginea articolului Şase mii de pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate la graniţa cu Ucraina

Şase mii de pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate la graniţa cu Ucraina

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Poliţia de Frontieră, poliţiştii din cadrul SPF Vicovu de Sus - ITPF Sighetu Marmaţiei, în urma unei misiuni, au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Vicovu de Sus, judeţul Suceava, un grup de persoane care se deplasa de la frontieră spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Poliţiştii i-au somat vocal pe cei surprinşi, însă, deoarece acestea nu s-au supus, au fost trase 5 focuri de avertisment, în plan vertical. Nici de această dată persoanele în cauză nu s-au supus, au abandonat coletele şi au fugit pe teritoriul statului vecin.

„Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră ucrainene despre producerea evenimentului, totodată procedându-se la verificarea zonei. Cele 12 baxuri cu ţigări, abandonate pe teritoriul României, au fost transportate la sediul sectorului unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 6.000 pachete de ţigări, de diferite mărci, în valoare de 70.200 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării”, se arată în comunicatul de presă citat.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum şi pentru depistarea persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici