Şase persoane au fost reţinute pentru criminalitate informatică

Şase persoane au fost reţinute de poliţiştii de la crimă organizată şi sunt suspectate că fac parte dintr-o grupare ce se ocupa cu falsificarea de carduri şi fraudele electronice, informează, duminică, într-un comunicat, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

17 afișări
Imaginea articolului Şase persoane au fost reţinute pentru criminalitate informatică

Şase persoane au fost reţinute pentru criminalitate informatică (Imagine: Mediafax Foto)

Patru dintre cei reţinuţi, tineri cu vârste cuprinse între 22 şi 26 de ani din comune din judeţul Bacău, au fost prinşi de poliţişti la Cluj, în timp ce mergeau către graniţă, intenţia declarată a acestora fiind de a ajunge în Lituania.

"Poliţiştii au stabilit că cei patru tineri fac parte dintr-un grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de fabricare şi deţinere de echipamente de skimming, falsificarea instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos", precizează IGPR.

Poliţiştii au percheziţionat maşina în care aceştia se aflau, descoperind 159 de carduri blank având inscripţionate pe banda magnetică datele altor carduri aparţinând unor cetăţeni străini.

"Cardurile în cauză urmau să fie utilizate în afara ţării, la efectuarea de operaţiuni frauduloase de retragere numerar", susţin poliţiştii.

În acelaşi timp, având mandate de la instanţă, poliţiştii au percheziţionat atât casele celor patru tineri prinşi, cât şi pe cele ale altor doi bărbaţi din Oneşti, suspectaţi că ar fi făcut şi ei parte din grupul infracţional - Marcel S. de 50 de ani, şi Gabriel Rafael O., de 32 de ani, ambii din Oneşti. La percheziţii, poliţiştii au găsit şi ridicat computere, suporturi de stocare a datelor, carduri cu bandă magnetică falsificate şi părţi componente ale unor dispozitive artizanale destinate copierii datelor cardurilor bancare.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea celor şase pentru 24 de ore, ei fiind acuzaţi de încălcarea mai multor articole din Legea 365 din 2002 şi Legea 39 din 2003, ultima referindu-se la combaterea criminalităţii organizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici