Şase persoane audiate în cazul capturii de peste 200 de kilograme de cocaină -VIDEO

Cinci cetăţeni maghiari şi un român sunt audiaţi, joi, de procurorii DIICOT în cazul capturii de peste 200 de kilograme de cocaină, în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro.

19 afișări
Imaginea articolului Şase persoane audiate în cazul capturii de peste 200 de kilograme de cocaină -VIDEO

Şase persoane audiate în cazul capturii de peste 200 de kilograme de cocaină -VIDEO

În urma cercetărilor efectuate în acest caz au fost reţinute în total şase persoane, din care cinci cetăţeni maghiari şi unul român, acestea fiind audiate de procurori, se arată într-un comunicat comun de joi al Poliţiei Române şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organziată şi Terorism (DIICOT).

Ancheta în acest caz a început la 11 mai, după ce poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate au fost sesizaţi de lucrătorii Biroului Vamal Constanţa Sud cu privire la un container suspect cu cutii de suc, sosit în Portul Constanţa din direcţia Peru.

Poliţiştii antidrog, împreună poliţişti de frontieră, procurori DIICOT şi lucrători vamali, au controlat mărfurile existente în containerul suspect, descoperind printre cele 1.300 de cutii cu suc, opt cutii din carton, identice cu cele care conţineau sucuri, în interiorul cărora se aflau 200 de kilograme de cocaină, ambalate în pachete de câte un kilogram.

Drogurile au fost capturate în Portul Agigea Sud Constanţa, iar anchetatorii au efectuat o livrare supravegheată, cu substituirea totală a mărfii. Astfel, containerului - care urma să ajungă la o fundaţie din municipiul Arad ce figura ca importator în documentele de însoţire a mărfurilor - a fost supravegheat.

Patru persoane, trei cetăţeni maghiari şi un român, au fost prinşi, miercuri, în flagrant în timp ce descărcau într-un autoturism coletelor cu cocaină din container, adus la Arad cu un camion.

Valoarea de piaţă a celor 200 de kilograme de droguri provenite din Peru şi care urmau să ajungă în Europa de Vest este de aproximativ 20 de milioane de euro. Cele 200 de kilograme de cocaină capturate au o puritate de 90 la sută, se mai arată în comunicatul Poliţiei Române şi DIICOT.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), containerul a ajuns în Portul Constanţa Sud în 24 noiembrie anul trecut şi a fost descărcat de pe nava MSC Melissa în ziua următoare.

Lucrătorii vamali au considerat cazul suspect pentru că ţara de expediţie era Peru, iar destinatarul mărfii era o societate comercială din România care la data depunerii declaraţiei vamale de tranzit figura în sistemul ASYCUDA ca anulată de la începutul anului 2007, a precizat ANAF într-un comunicat de miercuri.

În acest caz, poliţiştii români din cadrul structurilor antidrog, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au colaborat cu autorităţile maghiare şi cu cele americane (DEA - Drug Enforcement Administration).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici