Şase persoane, cercetate pentru recrutare de victime sexuale, două fiind de naţionalitate maghiară

O femeie de 20 de ani, alta de 29 de ani şi patru bărbaţi sunt anchetaţi pentru recrutare de victime sexuale, două dintre acestea fiind de naţionalitate maghiară, informează Poliţia Română, care precizează că victimele erau lipsite de libertate, ameninţate şi obligate să se prostitueze.

85 afișări

Miercuri, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Bucureşti - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, cu sprijinul SCCO Vrancea şi al Brigăzii Speciale de Intervenţii a Jandarmeriei, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Bucureşti, au făcut trei percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti, în cadrul unei investigaţii privind destructurarea unui grup infracţional, constituit din şase persoane, specializat în comiterea, prin ameninţări şi violenţă, a infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori, internaţional.

Concret, suspecţii Florin P. (33 de ani), Elena P. (20 de ani), Valerica P. (52 de ani), Nicolae R. (45 de ani), Petre N. (47 de ani) şi Saveta S. (29 de ani), toţi din Bucureşti, în perioada 2011-2012 au recrutat, prin înşelăciune, mai multe victime, minore şi majore, pe care, prin ameninţări şi violenţe, le-au lipsit de libertate şi le-au cazat în mai multe imobile din Capitală, ulterior obligându-le la practicarea prostituţiei în folosul lor.

Cei şase ar fi recrutat, cazat şi, prin ameninţări şi violenţe au exploatat sexual şi două victime, cetăţeni români de etnie maghiară, pe care le-au deposedat de documentele de identitate, profitând în acest fel şi de faptul că acestea nu cunoşteau limba română şi nu erau familiarizate cu municipiul Bucureşti, reducând astfel posibilitatea părţilor vătămate de a fugi sau a cere ajutor pentru a ieşi din situaţia în care se aflau.

În urma percheziţiilor, au fost duşi la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)-Serviciul Teritorial Bucureşti cei şase suspecţi, cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional, trafic de persoane şi trafic de minori.

Cercetările sunt continuate de către BCCO Bucureşti şi DIICOT-Serviciul Teritorial Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici