Şase persoane reţinute şi alte 14 ridicate pentru audieri, în cazul spargerilor de locuinţe

Şase persoane au fost reţinute şi alte 14 au fost ridicate pentru audieri în urma descinderilor care au avut loc joi dimineaţă, în Bucureşti şi cinci localităţi din judeţul Ilfov, în cazul spargerilor de locuinţe, a declarat şeful Poliţiei Ilfov, Emanuel Marin Nica.

58 afișări
Imaginea articolului Şase persoane reţinute şi alte 14 ridicate pentru audieri, în cazul spargerilor de locuinţe

Şase persoane reţinute şi alte 14 ridicate pentru audieri, în cazul spargerilor de locuinţe (Imagine: Cristi Cimpoeş/Mediafax Foto)

"Douăzeci de persoane au fost reţinute pentru cercetări în urma descinderilor de joi dimineaţă din Bucureşti şi judeţul Ilfov. Pentru şase dintre aceste persoane s-a început urmărirea penală, ele urmând să primească propunere de arestare preventivă", a spus şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov.

El a precizat că suspecţii în cazul spargerilor de locuinţe au fost ridicaţi în urma percheziţiilor care au avut loc în localităţile Bragadiru, Măgurele, 1 Decembrie, Clinceni şi Ciorogârla Domneşti, din judeţul Ilfov, precum şi la două adrese din Bucureşti.

Anchetatorii au confiscat aparate electronice, plasme, sisteme audio, telefoane mobile, laptop-uri, camere video, arme, bani şi bijuterii. Poliţiştii estimează că au recuperat aproximativ 40 la sută din prejudiciu, suspectând că infractorii vindeau foarte repede bunurile furate.

La acţiune au participat şi ofiţeri ai Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.

Anchetatorii aveau iniţial informaţii că gruparea era formată din opt membri, însă în urma acţiunilor de joi dimineaţă au ridicat mai multe persoane şi pentru infracţiunea de tăinuire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici