Şase spitale au returnat la stat peste un milion de lei pentru abateri identificate de CJAS

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Hunedoara a aplicat furnizorilor de servicii medicale, în anul 2016, în urma verificărilor efectuate, sancţiuni pentru nerespectarea legislaţiei, dar a şi imputat decontări neconforme, toate în valoare de 1.213.411 lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

353 afișări
Imaginea articolului Şase spitale au returnat la stat peste un milion de lei pentru abateri identificate de CJAS

Şase spitale au returnat la stat peste un milion de lei pentru abateri identificate de CJAS

Potrivit unui răspuns remis MEDIAFAX, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Hunedoara a sancţionat în anul 2016 furnizorii de servicii medicale, dar a şi recuperat sume mari de bani care contraveneau legislaţiei în vigoare. Cinci medici hunedoreni au primit avertismente pentru modul în care au eliberat certificatele medicale.

Cea mai mare sumă recuperată de CJAS Hunedoara în anul 2016 este de aproape 830.000 de lei şi a fost imputată pentru pacienţi ce nu au respectat condiţiilor aplicării unor dispozitive medicale. Totodată şase spitale hunedorene au returnat 219.790 lei, contravaloarea unor fişe de spitalizare de zi, realizate în timpul programului de lucru din ambulatoriu. În acest caz, CJAS a şi sancţionat unităţile spitaliceşti cu suma de 92.052 lei.

Aproape 45.000 de lei au fost imputaţi pentru servicii medicale încasate necuvenit şi pentru prescripţii medicale eliberate incorect de către furnizorii de servicii medicale din judeţ (medici de familie, spitale, medici specialişti în ambulatoriu privat sau integrat al spitalului sau laboratoare)
Medicii hunedoreni au încălcat şi legislaţia privind acordarea procentului de compensare suplimentar de 40 la sută aplicat pensionarilor care au venituri cuprinse între 0 şi 700 de lei. Şi de aici CJAS Hunedoara a recuperat suma de 18.597 lei.
Costurile unor servicii medicale efectuate în baza unor bilete de trimitere incomplete în valoare de 2.135 au fost şi ele imputate şi recuperate.
Cei de la Casa de Sănătate au descoperit şi la medicii de familie hunedoreni, explicit, abateri: prescripţii medicale şi bilete de trimitere eliberate incorect, consultaţii medicale neconforme, toate în valoare de 1.975, 07 lei.

Nouă cabinete medicale nu au respectat programul de lucru declarat la Casa de Asigurări de Sănătate, medicii de familie fiind sancţionaţi cu suma de 2.641,19 lei. Şi în cazul programelor de lucru al medicului de laborator au fost sancţiuni, aici valoarea ajungând la 1.013 lei.
În cursul anului trecut, patru medici de la unităţile de urgenţă din Valea Jiului au fost sancţionaţi cu sume de câte 5.000 de lei pentru acordarea unor concedii medicale neconforme în perioada 1 ianuarie 2015 – 30 iunie 2015.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici