Scandal într-un centru de carantină, provocat de un inspector DSP băut. Incidentul a fost povestit pe Facebook chiar de poliţistul care păzea clădirea

  • Un angajat al Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea are dosar penal
  • Acesta, băut fiind, s-a dus la un control într-o clădire cu persoane ţinute în izolare din cauza COVID-1
  • Inspectorul a fost prins la volanul maşinii de poliţiştii de la rutieră
1539 afișări
Imaginea articolului Scandal într-un centru de carantină, provocat de un inspector DSP băut. Incidentul a fost povestit pe Facebook chiar de poliţistul care păzea clădirea

Scandal într-un centru de carantină

Incidentul s-a produs în oraşul Focşani, la miezul nopţii de marţi spre miercuri. Un inspector DSP a vrut să verifice dacă persoanele ţinute în izolare la un hotel din oraş respectă prevederile legale. Se pare că salariatul nu avea echipament de protecţie, astfel încât poliţistul care păzeşte clădirea nu i-a permis accesul.

În urma unor discuţii în contradictoriu, inspectorul s-a urcat la volanul maşinii sale şi a plecat, fiind oprit de poliţiştii de la Rutieră. Incidentul a fost povestit pe Facebook chiar de poliţistul care se afla în dispozitivul de pază de la centrul de carantină.

„31 martie 2020. Ora 23.45. Sunt în tură de aproape 4 ore, asta dacă nu pun în calcul faptul că am venit puţin mai devreme, m-a rugat colegul să îl schimb la 19.30, azi e ziua soţiei sale. Sunt la hotelul unde este punct de carantină. Este linişte. Eu şi colegul de la jandarmi stăm echipaţi cu mănuşi şi măşti şi ne omoară plictiseala. Mai bine plictiseala decât… Ora 23.50. În faţa centrului apare o maşină. Se dă jos un nene şi ne întreabă dacă ştiu ce este în hotel. Rămânem blocaţi. Explicăm omului ce şi cum, dar omul nu este mulţumit. Ne tot scoate o legitimaţie de la DSP şi o tot flutură în faţa noastră de zici că este Mancuso de la FBI (un serial mai vechi pentru necunoscători). Ne reproşează că ar fi trebuit să intrăm în incintă şi să ştim dacă oamenii sunt mulţumiţi, dacă au nevoie de ceva, dacă interacţionează între ei. Explicăm omului că nu avem cum să intrăm, dar se vede că nu înţelege. Ne întreabă de vreo 6 ori dacă intră sau iese cineva. Nu de alta, dar nu pricepe. Tot scoate legitimaţia. Nu are mască, nu are mănuşi de protecţie, dar are legitimaţie. Ne tot întreabă de o cheie şi o tot cere. Cheia se dă doar medicilor în cazul în care mai este adus cineva în carantină. Nu pricepe. În plus, ne spune că suntem în subordinea lui şi trebuie să dăm concursul. Tot vine în faţa noastră, iar noi tot căutăm cei 2 metri. Scoate iar legitimaţia. Consider că spectacolul durează prea mult (5 minute, dar am văzut şi filme care durau mai puţin). Dau prin staţie şi vin colegii. I se pune şi fiola. 1,01 la mie în aer expirat. Este dus la spital. 1 aprilie 2020. Ora 00.20. Eu şi colegul ne închinăm cu 4 mâini”, a povestit poliţistul, pe Facebook.

Incidentul este confirmat de Biroul de presă al Poliţiei care anunţă că bărbatul va răspunde penal pentru că a condus băut.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani au depistat un bărbat de 44 de ani din localitate în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Unirii aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. A fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul indicând o concentraţie de 1,01 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal”, spun reprezentanţii Poliţiei

În centrul de carantină amenajat în hotelul din centrul oraşului Focşani sunt cazate aproximativ o sută de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici