Scandal între Primăria Capitalei şi patronii firmelor din pasajul Universitate

Firmele care îşi desfăşoară activitatea în pasajul pietonal de la Universitate au fost debranşate, joi dimineaţă, de la reţeaua de electricitate, patronii magazinelor acuzând Primăria Capitalei că recurge la "metode abuzive" pentru a-i determina să părăsească locaţia.

1 afișare

Municipalitatea a câştigat, în luna iulie a acestui an, litigiul cu firma "Di Apollo", societate care obţinuse dreptul, în urmă cu zece ani, de a administra spaţiile din interiorul pasajului pietonal Universitate. Odată câştiat litigiul, municipalitatea a redevenit proprietara pasajului.

La începutul lunii septembrie, Primăria Capitalei a trimis somaţii celor peste 20 de societăţi care ocupă spaţii comerciale în pasaj să părăsească imobilele, între Primărie şi acestea neexistând contracte.

Joi, Electrica a debranşat de la reţeaua de electricitate majoritatea firmelor din pasaj, activitatea acestora fiind întreruptă.

Patronii magazinelor consideră acţiunea drept un abuz al municipalităţii, care, potrivit lor, ar forţa evacuarea lor. "Noi vrem să încheiem contracte cu Primăria. Ei nu vor", susţine unul din patroni.

Alimentarea cu energie electrică a spaţiilor comerciale din pasaj era reglementată printr-un contract încheiat între "Di Apollo" şi Electrica. Cum firma a pierdut dreptul de administrare a pasajului, facturile pe ultimele patru luni nu au mai fost achitate, Electrica trecând la debranşarea rău-platnicilor.

Oficiali din Primăria Capitalei susţin că spaţiile comerciale din pasaj vor fi desfiinţate, zona urmând să fie reorganizată. Mai mult, potrivit oficialilor municipali, contractul cu "Di Apollo" era păgubos pentru oraş, societatea încasând din subînchirieri peste 100.000 de euro pe lună, în timp ce Primăriei îi revenea o chirie de 10 milioane de lei vechi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici