Scandal la morga din Găeşti: O familie şi-a luat mortul plin de viermi

Familia unui tânăr decedat îi acuză pe medicii legişti de la morga spitalului din oraşul dâmboviţean Găeşti că nu iau măsuri astfel încât cadavrele aduse la autopsie să nu se descompună din cauza căldurii, fiind ţinute la temperaturi de peste 30 de grade, fără aer condiţionat sau lăzi frigorifice.

585 afișări
Imaginea articolului Scandal la morga din Găeşti: O familie şi-a luat mortul plin de viermi

Scandal la morga din Găeşti: O familie şi-a luat mortul plin de viermi

Familia unui tânăr de 28 de ani, din comuna dâmboviţenă Mogoşani, sat Cojocaru, spune că a primit, luni, într-un sac de plastic, cadavrul descopus al acestuia, după ce a fost ţinut mai bine de 48 de ore la morga Spitalului din Găeşti, într-o caldură insuportabilă.

Tânărul, Marian Dragomir, a murit în urma unui infarct în timp ce muncea la construcţia propriei case, cadavrul acestuia fiind dus, sâmbătă, la morgă, unde a stat până luni, când a fost făcută autopsia.

"L-au ţinut la Găeşti mai bine de 48 de ore, într-un grajd, nu au cameră frigorifică. Vinovat este medicul de gardă, care l-a primit şi inspectorul de la Poliţie care nu a anunţat medicina legală să vină să-i facă autopsia. Am anuntaţ-o eu ieri (n.r.-luni) la 10.30. Practic l-am luat cu viermi de la morgă", a declarat, marţi, Marin Tănase, unchiul tânărului.

"Suntem un popor creştin ortodox şi la orice înmormantare trebuie îndeplinit un ritual, adică mortul să fie spălat şi îmbrăcat. Din cauza unor instituţii ale statului nu am putut duce la îndeplinire acest ritual. Am înţeles că este plin de viermi", a declarat primarul comunei Mogoşani, Angelică Marinel.

Potrivit managerului Spitalului Orăşenesc Găeşti, Cristina Seltea, morga nu poate fi dotată cu aparatură de răcire din lipsă acută de fonduri.

"Fiind tânăr, am pus sub semnul întrebării decesul lui şi în astfel de cazuri este obligatoriu examenul medico-legal. Trebuie solicitată Poliţia, Poliţia solicită medicina legală. Până la consultul medico-legal, mortul stă în mod normal la morga spitalului. Normal că pe căldura aceasta, morga nefiind dotată cu aparate de aer condiţionat şi nici cu ladă frigorifică, cadavrul a ajuns într-o stare degradată până să fie consultat. Ne confruntăm cu lipsa fondurilor", a declarat managerul Spitalului Orăşenes Găeşti, Seltea Cristina.

 

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici