Scandal la o biserică din Argeş - o sută de credincioşi au alungat un preot trimis de Arhiepiscopie

O sută de credincioşi din localitatea Pişcani, judeţul Argeş, l-au alungat, duminică, pe preotul trimis de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului să-l înlocuiască pe cel de la biserica din comună, care a murit în urmă cu şase săptămâni, ei susţinând că parohia mai are un preot.

760 afișări
Imaginea articolului Scandal la o biserică din Argeş - o sută de credincioşi au alungat un preot trimis de Arhiepiscopie

Scandal la o biserică din Argeş - o sută de credincioşi au alungat un preot trimis de Arhiepiscopie (Imagine: Mircea Rosca/Arhiva Mediafax foto)

Localnicii spun că sunt nemulţumiţi că nu au fost întrebaţi dacă vor alt preot, întrucât parohia mai are unul.

"Nu vrem să vină aici acest preot. În primul rând din cauza posibilităţilor materiale oricum reduse care nu ne permit să plătim doi preoţi, iar dacă totuşi Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului doreşte ca în localitatea noastră să fie din nou doi reprezentanţi, aceştia trebuie să fie obligatoriu din comunitate", a declarat un localnic.

Scandalul a izbucnit în momentul în care preotul Tiberiu Iriminescu le-a transmis enoriaşilor că a fost trimis în mod oficial de Arhiepiscopie, urmând să vină la biserica din Pişcani pentru a oficia slujbele religioase.

"Eu fac ascultare, dacă aşa au decis la arhiepiscopie să mă trimită aici, eu trebuie să mă supun şi să mă prezint în parohia de aici. Atât pot să vă spun", a declarat preotul Tiberiu Iriminescu.

Nemulţumiţi, oamenii l-au alungat, folosind fluierături.

Localnicii spun că duminica viitoare vor închide biserica şi îl vor alunga din nou pe preot, întrucât nu este dorit de comunitate.

Cel de al doilea preot din parohia Pişcani a afirmat că nu poate să-i interzică părintelui să între în biserică, în condiţiile în care a fost trimis de către Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului.

"Nu pot eu să opresc intrarea colegului meu în parohie. Este trimis prin decizie oficială, iar dacă la arhieiscopie aşa s-a hotărât, noi trebuie să facem ascultare şi nu putem să-l oprim să nu se prezinte la post. El trebuie să vină aici, dacă are decizie", a declarat preotul Constantin Nenciu.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului nu au dorit să comenteze situaţia de la parohia Pişcani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici