Scandal sexual la Penitenciarul Vaslui: Ofiţerul care apare în poze dezbrăcat, cercetat pentru "folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual"

Comisarul-şef Vasile Ponea, şeful siguranţei Penitenciarului Vaslui, care apare dezbrăcat în mai multe fotografii publicate în presă, va fi cercetat penal pentru "folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual", procurorii Parchetului Judecătoriei Vaslui întocmind, vineri, dosar penal pe numele său.

1217 afișări
Imaginea articolului Scandal sexual la Penitenciarul Vaslui: Ofiţerul care apare în poze dezbrăcat, cercetat pentru "folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual"

Scandal sexual la Penitenciarul Vaslui: Ofiţerul care apare în poze dezbrăcat, cercetat pentru "folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Cu o zi în urmă, în presă au fost publicate mai multe fotografii în care comisarul şef Vasile Ponea apare dezbrăcat, în ipostaze pornografice, pozele fiind făcute, cel mai probabil, în sala de forţă a închisorii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cercetările în acest caz au fost declanşate, vineri, în urma plângeri făcute de către conducerea Penitenciarului Vaslui la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, Ponea fiind cercetat penal pentru "folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual".

"La data de 30 ianuarie 2015, Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui a înregistrat în registrul de lucrări penale sesizarea formulată de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, respectiv Penitenciarul Vaslui, cu privire la comiterea de către Ponea Vasile a infracţiunii de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. În urma plângerii, urmează a se desfăşura cercetări sub aspectul faptei sesizată de către reprezentanţii Penitenciarului Vaslui”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, Mihaela Mantu.

Oficialii Parchetului vasluian nu au putut preciza în ce anume constau faptele comise de Vasile Ponea şi reclamate de către reprezentanţii Penitenciarului Vaslui.

În prezent, şeful siguranţei din Penitenciarul Vaslui se află în concediu de odihnă, până la sfârşitul săptămânii viitoare, însă acesta ar putea fi rechemat la serviciu mai devreme pentru a da explicaţii cu privire la acele fotografii.

Pe lângă ancheta procurorilor, Penitenciarul Vaslui a început propria anchetă internă după apariţia în presă a fotografiilor respective.

Oficiali din Administraţia Naţională a Penitenciarelor au declarat pentru MEDIAFAX că, imediat ce respectivele fotografii au apărut în presă, a fost demarată o anchetă internă la Penitenciarul Vaslui.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii Penitenciarului Vaslui au sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, întrucât ceea ce este prezentat în fotografiile respective contravine Legii 293/2004 privind statutul funcţionarului public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, Legii 254/2013 privind executarea pedepselor, dar şi Codului etic al funcţionarilor publici cu statut special.

Oficialii ANP au adăugat că astfel de comportamente sunt "total dezaprobate".

Joi dimineaţă, în presă au apărut mai multe fotografii în care şeful de siguranţă al Penitenciarului Vaslui apare dezbrăcat, în sala de forţă a închisorii. Potrivit presei, fotografiile ar fi fost realizate de către un deţinut al închisorii, cu care comisarul de penitenciar ar avea o relaţie amoroasă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici