Scandalul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu. Maternitatea Giuleşti îşi reia activitatea

Ministerul Sănătăţii anunţă că, începând de joi, Maternitatea Giuleşti îşi va relua integral activitatea, precizând că rezultatele probelor de laborator sunt conform cerinţelor. Anterior, Sorina Pintea a spus că unitatea spitalicească va fi redeschisă vineri.

262 afișări
Imaginea articolului Scandalul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu. Maternitatea Giuleşti îşi reia activitatea

Scandalul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu. Maternitatea Giuleşti îşi reia activitatea

“Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a anunţat Spitalul Clinic de Obstetrică- Ginecologie “Prof. dr. Panait Sârbu” că, începând de astăzi, poate relua integral activitatea medicală. Decizia inspectorilor sanitari vine după ce au fost finalizate lucrările de igienizare, curăţenie şi dezinfecţie terminală în spaţiile unităţii sanitare”, se arată într-un comunicat trimis, joi, de Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, rezultatele probelor de laborator privind autocontrolul coroborate cu probele de sanitaţie prelevate de reprezentanţii Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti sunt în prezent conforme.

“Reluarea activităţii unităţii sanitare implică respectarea cu stricteţe a normelor legale privind supravegherea, prevenirea şi limitarea infecţiilor asociate asistenţei medicale în unităţile sanitare”, se mai arată în comunicat.

Marţi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că începând de vineri, vor fi reluate internările la Maternitatea Giuleşti deoarece rezultatele preliminare arată că nu sunt probleme în această unitate spitalicească.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti (DSP) a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” Bucureşti să sisteze internările începând din data de 30 noiembrie după scandalul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu. După verificări, pentru Maternitatea Giuleşti au fost dispuse amenzi în valoare totală de 10.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici