SCANDALUL de la Spitalul Judeţean din Craiova: Medicii de la refuză să mănânce dacă nu primesc masa şi rezidenţii

Un medic din Craiova refuză să mănânce meniul primit de la firma de catering cu care are contract Spitalul Judeţean, dacă nu va asigura masa şi pentru rezidenţi, acesta, împreună cu alţi doctori urmând să mănânce, joi, câte un sandwich în faţa cantinei, în semn de protest.

3810 afișări
Imaginea articolului SCANDALUL de la Spitalul Judeţean din Craiova: Medicii de la refuză să mănânce dacă nu primesc masa şi rezidenţii

SCANDALUL de la Spitalul Judeţean din Craiova: Medicii de la refuză să mănânce dacă nu primesc masa şi rezidenţii

Medicul Liviu Vasile, de la Spitalul Judeţean Craiova, a postat, pe pagina sa de facebook, că refuză să mănânce la cantina unităţii medicale, dacă nu primesc masa şi medicii rezidenţi.

„Mâine (joi – n.r.) sunt de gardă. Refuz sa mănânc în cantina SCJUC. Contractul cu „furnizorul de servicii" trebuie reziliat. Avem bucătărie şi personal ce poate asigura masa pentru toţi medicii de garda”, a scris medicul.

Mai mult, medicul spune că, alături de alţi colegi ai săi, vor merge să mănânce un sandwich împreună cu rezidenţii, în faţa cantinei, în semn de protest.

„Mâncăm mâine (joi – n.r.) un sandwich în faţa „cantinei" cu rezidenţii? Cine se înscrie? (...). Sunt aproximativ 26 rezidenţi de gardă. 5 pâini feliate, 500 g. bacon, 500 g. caşcaval...ceva şerveţele... şi o apă...”, a mai scris medicul Liviu Vasile.

Mai mulţi doctori au răspuns apelului făcut de Liviu Vasile.

Protestul medicilor vine după ce conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova a postat un anunţ în sediul instituţiei care a fost ulterior publicat pe Facebook, potrivit căruia medicii rezidenţi trebuie să îşi plătească meniul începând cu data de 1 ianuarie. Masa va fi asigurată în mod gratuit doar pentru medicii specialişti şi primar, iar rezidenţii vor plăti 10 lei meniul.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a precizat că salariul rezidenţilor este încadrat între 2.500 şi 6.000 de lei, iar achitarea contravalorii de 10 lei de două ori pe lună nu reprezintă un efort financiar mare.

“Medicii rezidenţi nu beneficiază de norma de hrană, de aceea mâncare în gardă. Firma de catering - care asigura gratuit pentru că aşa dorea - la un moment dat a spus: Sunt mai mulţi medici rezidenţi nu mai dorim să le asigurăm norma. Şi atunci spitalul a spus: Dacă doriţi să luaţi masa, o puteţi face contra sumei de zece lei. A fost doar o chestiune de Craiova. Un medic rezident are începând de la 2.500 de lei în primul an, până la 6.000 în ultimul an. Deci, zece lei de două ori pe lună nu cred că ar fi foarte mult”, a spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la RealitateaTV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici