Scandalul revocării lui Lazăr | Toader, despre grefiera care greşit dosarul: Nu m-a lezat pe mine şi nici Ministerul

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, că grefiera care ar fi încurcat documentele din dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr nu a lezat Ministerul şi nici pe el, deci nu ar fi interesat să ceară sancţionarea sa pentru eroarea comisă.

2719 afișări
Imaginea articolului Scandalul revocării lui Lazăr | Toader, despre grefiera care greşit dosarul: Nu m-a lezat pe mine şi nici Ministerul

Toader, despre grefiera care greşit dosarul lui Lazăr: Nu m-a lezat pe mine şi nici Ministerul

„Ştiţi că o acţiune o promovează cel care are un interes, cel căruia îi sunt lezate drepturile. Grefiera nu m-a lezat pe mine şi nici Ministerul”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Precizările vin după ce procurorul general Augustin Lazăr a explicat faptul că ordonanţa de clasare a dosarului a fost semnată de alt procuror şi că ministrul Justiţiei exploatează o eroare de grefă din martie 2016, pentru a manipula prin distorsionarea adevărului şi pentru o folosi drept motiv de revocare.

Pe de altă parte,Sindicatul Grefierilor arată, după ce Augustin Lazăr a spus că a fost o eroare a unui grefier ordonanţa de clasare din dosarul său, că ei nu au competenţe în întocmirea dosarului de candidatură a magistraţilor şi trag un semnal de alarmă ca profesia să nu mai fie instrument de luptă între ministere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici