Scandalurile politice care au influenţat căutările din Dexonline. Cuvintele "m*ie" şi "panglică", cele mai căutate în 2018

Scandalurile politice au influenţat căutările pe site-ul Dexonline, după cum arată datele furnizate de platformă. În 2018, cele mai căutate cuvinte au fost "mie", "empatie" şi "panglică".

371 afișări
Imaginea articolului Scandalurile politice care au influenţat căutările din Dexonline. Cuvintele "m*ie" şi "panglică", cele mai căutate în 2018

Scandalurile au influenţat căutările din Dexonline. Cuvintele "m*ie" şi "panglică", cele mai căutate în 2018

Cel mai cătutat cuvânt în 2018, potrivit datelor furnizate de platforma Dexonline, a fost "m*ie".

155 de căutări au fost înregistrate pentru acest cuvânt pe site-ul menţionat. Interesul nu este întâmplător, având în vedere scandalul general de românul venit din Diaspora cu numerele la maşină "M*IE PSD". Ulterior, gestul a fost preluat şi de alţi români, iar mesajul a apărut chiar şi pe un câmp, în Cluj.

Nu au lipsit dezbaterile pe cuvântul "m*ie", proprietarul plăcuţelor spunând că nu este vorba despre o înjurătură, ci despre regionalismul pentru "gură".

Al doilea cuvânt căutat pe Dexonline, în 2018, a fost "empatie"- 145.000 de căutări.

Tot un scandal politic a generat interesul pentru un alt cuvânt care a ridicat interes pe Dexonline, şi anume "panglică" (140.000 de căutări). La începutul anului 2018, ministrul Educaţiei de atunci, Valentin Popa, vorbea despre "pamblică", în loc de panglică. După comentariile ironice, Popa a explicat că "pamblică" este un regionalism din Moldova.

Printre cele mai căutate cuvinte se află şi: introvertit (95.000 de căutări) şi pragmatic (85.000 de căutări).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici