Scaune rupte, pereţi murdari şi prize care stau să cadă, într-un campus al Universităţii din Craiova | FOTO

Bănci şi scaune rupte, uşi cârpite, pereţi murdari şi toalete în care bălteşte apa încă de la intrare,acestea sunt condiţiile în care se pregătesc specialiştii IT şi inginerii dintr-un campus al Universităţii din Craiova. Pe holuri sunt depozitate materiale vechi, iar din loc în loc sunt tomberoane.

1054 afișări
Imaginea articolului Scaune rupte, pereţi murdari şi prize care stau să cadă, într-un campus al Universităţii din Craiova | FOTO

Scaune rupte, pereţi murdari şi prize care stau să cadă, într-un campus al Universităţii din Craiova

Studenţii care au cursuri în campusul Electrotehnica al Universităţii din Craiova se plâng de faptul că îndură condiţii inumane. Într-una dintre clădiri, tinerii care studiază la Inginerie Electrică au laboratore la etajele superioare, în care băncile şi scaunele sunt rupte, iar pereţii sunt murdari. Într-un laborator, o priza stă să cadă, iar uşa de la intrare este, de fapt, un placaj. O altă uşă care dă spre scări este cârpită cu o foaie de OSB.

Pe holuri, din loc în loc sunt tomberoane, dulapuri vechi, geamuri şi alte obiecte de care nu mai e nevoie, dar au rămas acolo, depozitate.

Geamurile clădirilor sunt foarte murdare şi uneori sparte.

Decanul Facultăţii de Inginerie Electrică spune că în spaţiile acestei facultăţi au mai fost făcute igienizări, iar lucrări de reabilitare nu au fost realizate de când a fost construită clădirea.

În prezent se aşteaptă semnarea unui proiect de reabilitare pe fonduri europene.

„Noi avem depus un proiect pe fonduri europene, care prevede reabilitarea completă a întregului turn şi încă două dintre corpurile vechii facultăţi. Proiectul a fost declarat eligibil, aşteptăm să fie semnat şi toate aceste corpuri să intre în reabilitare completă, începând de la partea de instalaţii, dotare interioară, pereţi şi aşa mai departe. În clădire, igienizări s-au mai făcut periodic, dar modernizări, reabilitări complete n-au fost făcute de când a fost construită clădirea. Proiectul pe fonduri europene, declarat eligibil este în valoare de 6,5 milioane de euro. Aşteptăm să fim chemaţi de ADR SV Oltenia să semnăm proiectul şi din momentul respectiv începem. În termen de 2-3 săptămâni o să scoatem la licitaţie partea de proiectare şi ulterior o să fie partea de licitaţie pentru constructor", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX prof.univ.dr Marian Ciontu, decanul Facultăţii de Inginerie.

Proiectul de reabilitare la care se referă decanul facultăţii de Inginerie are termen de implementare de 48 de luni.

Lipsa unor lucrări de reabilitare este vizibilă şi la Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi Electronică. La ultimul etaj al clădirii în care funcţionează facultatea, pe holuri pereţii poartă o zugrăveala veche peste care este un strat negru de praf, iar un întrerupător stă să cadă. Printre imaginile dezastrului, studenţii aşteaptau, luni, să susţină un examen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici