Scoala de IT pentru copii, aceştia învaţă să creeze jocuri video

  • La Academia Micilor Developeri copilul tău învaţă programare în domeniul IT
  • Copilul tău va şti să creeze jocuri pentru android
  • Elevii pot obţine o certificare Java din partea Oracle recunoscută internaţional
377 afișări
Imaginea articolului Scoala de IT pentru copii, aceştia învaţă să creeze jocuri video

Scoala de IT pentru copii

În 2013 Oana Manga şi partenerul ei de afaceri, Costin Pietraru, au fondat cu 30.000 de euro o şcoală de IT pentru copii.

Ei merg pe premisa că cei mici se nasc cu dorinţa de a crea şi vor să îi înveţe să devină creatori de tehnologie.

Aici copilul tău poate învăţa, de exemplu, să facă jocuri şi aplicaţii pentru android, programare în linie de cod sau despre cum interacţionează partea de software cu cea de hardware.

Până acum peste 10.000 de elevi au urmat un curs la această şcoală de IT. 4 şedinţe costă 280 de lei.  Vârsta la care copiii se pot înscrie la un astfel de curs este între 8 şi 18 ani

Oana Manga co-fondator Scoala de IT pentru copii, Academia Micilor Developeri: E” important pentru copii să ştie că au învăţat cu un rezultat palpabil.  Ei chiar ştiu după aceste cursuri să facă jocuri, aplicaţii în diverse programe şi ştiu un limbaj de programare foarte complex şi foarte cerut la nivel internaţional, cum este Java.  Noi sperăm să le deschidem gustul şi curajul să îmbrăţişeze o meserie în acest domeniu. Noi când îi învăţăm pe copii ce înseamnă o buclă, de exemplu, nu îi punem să scrie cu pixul în caiet – scrieţi deifiniţia unei bucle. Facem un joculeţ în care folosim o buclă. La sfărşitul fiecărei ore şi jumătate de curs tu te duci acasă cu ceva ce ai creat tu personal”.

Copiii care aprofundează ceea ce au învăţat pot obţine o diplomă Java de la Oracle, recunoscută international şi care te plasează în rândul programatorilor juniori. Eric şi-a luat deja diploma şi speră să ajungă să lucreze într-o companie mare de IT în viitor.

Eric Learschi, elev, a precizat: ”Continui cursurile de Java la Academie cu nişte module mai complicate. Aş spera să ajung la o companie mare să lucrez. Am început în 2017 când treceam în clasa a şasea şi aveam 12 ani .Am vrut mereu creez şi eu un joc.  Îmi place foarte mult Java.  Am învăţat şi Photoshop şi am făcut şi jocuri de telefon şi aplicaţii de telefon”

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
it,
copii,
scoala

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici