- Home
- Social
- (04.05.2021, 07:08)
- Larisa Ioniţă
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Şcoală făcută superficial: elevii nu îşi dau interesul la materiile importante. Profesorii au acordat cu uşurinţă note în timpul cursurilor online
- Majoritatea elevilor învaţă superficial pentru materiile ce le consideră neimportante
- În timul şcolii online cei mai mulţi dintre profesori au dat note mari cu uşurinţă
- Cristian, elev: "Ei fac cu lucru bun, dar la finalul zilei noi o sa fim în pierdere"
12872 afișări

Sursa foto: profimedia
Orele online au afectat ritmul de predare la clasă. Din această cauză, unii profesorii au fost mai indulgenţi şi au dat note mari mai uşor.
Asta chiar dacă majoritatea elevilor învăţau superficial. Despre importanţa notelor pentru o evaluare reală, îţi vorbeşte Cristian, elev în clasa a 11-a. Îţi spune că dacă primeşte un 10 la chimie o să îl facă să creadă ca e bun la acea materie, când de fapt realitatea e alta.
CRISTIAN RUSU, elev: Ei fac o chestia rea, dar cu intenţii bune. În perioada asta cu pandemia mulţi, îmi pare rau să spun, dar copiază, nu mai stai să înveţi, îţi pui foi pe pereţi. Până când nu o sa ne întoarcem fizic la şcoală noi o să continuăm să învăţăm superficial, este ceva inevitabil.
Cristina Despinescu este părinte a doi copii. Spune că e de aşteptat ca profesorii să fie ceva mai indulgenţi pentru că în online nu e atât de uşor de predat.
CRISTINA DOSPINESCU, părinte: Atâta timp cât evaluarea nu este standardizata, normal că fiecare profesor va face evaluarea după propriile sale opinii şi vor corecta dupa propriile sale păreri.
Radu Gologan este profesor de matematică şi îţi vorbeşte despre cum predarea mot a mot la unele materii este necesară şi că notele nu se dau chiar atât de uşor.
RADU GOLOGAN, profesor: Copii care vor să facă şcoală ,nu învaţă mot a mot şi ştiu să înţeleagă ce e vorba. Sunt şcoli în care notele sunt, mai ales la gimnaziu, notele sunt toate 10 şi după aceea când ajung elevii respectivi la un liceu de elită notele devin sub 7.
Cei care s-au descurcat mai bine decât noi în această perioadă sunt ţările nordice. Despre cum se face notarea elevilor în Suedia îţi spune Carmen Anghel, profesoară de matematică.
CARMEN ANGHEL, profesor: Accentul se pune pe feedback, să te dezvolţi tu ca om decât pe cunoştinţe de moment. Accentul se pune foarte mult în clasa a noua, iar acolo primesti tot ajutorul posibil. Se face tot posibilul ca copilul să îşi realizeze visurile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Devii faimos în funcție de cum vorbești. Cum a strâns The Gstaad Guy mii de următori în social media datorită accentului său
-
Sediul Flotei ruse de la Marea Neagră, aflat în Crimeea, lovit de o rachetă ucraineană
-
Un nou aeroport în Bucureşti. Va fi construit în sudul Capitalei. Toate detaliile
-
Dezvăluiri: Cele mai moderne şi scumpe avione din lume stau la sol cu zilele din cauza problemelor / România a comandat două escadrile de F-35
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!




Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe