Şcoala online vs. tradiţională. Câmpeanu: Pentru şcoli, rata de referinţă pentru o săptămână este cea din vinerea precedentă

În 654 de localităţi, care vineri aveau o rată de incidenţa de peste 1 la mie, elevii claselor V, VI, VII, IX, X şi XI vor învaţă online toată săptămâna viitoare, a declarat sâmbătă la Aleph News ministrul Educaţiei Sorin Câmpeanu.

171 afișări
Imaginea articolului Şcoala online vs. tradiţională. Câmpeanu: Pentru şcoli, rata de referinţă pentru o săptămână este cea din vinerea precedentă

Câmpeanu: pentru şcoli, rata de referinţă pentru o săptămână este cea din vinerea precedentă

„Chiar dacă rata de incidenţa scade, ordinul comun al ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei prevede că referinţă este ziua de vineri, pentru toată săptămâna viitoare”, a spus ministrul.

Ministrul spune că măsura obligativităţii purtării măştii în jurul şcolilor la 50 de metri ajută, dar că masca nu este obligatorie în exterior cu excepţia aglomerărilor.

„Din acesta perspectiva ministerul Educaţiei a solicitat tuturor şcolilor să păstreze regula pauzelor decalate, a programului decalat pentru a evita aglomerările în curtea şcolilor, condiţii în care evitând aglomerările se poate renunţa la obligativitatea măştii în curtea şcolii. Masca de protecţie este obligatorie în spaţiile închise. Precum şi celelate reguli: distanţarea şi respectarea normelor de igena”, a adăugat ministrul.

În context, Sorin Câmpeanu a avansat că în luna septembrie, la reluarea şcolii, să se revină la normalitate „Este extrem de importantă revenirea la normalitate, pentru că pierderile în educaţie au mari şi foarte mari. Ele au fost şi uniform distribuite de la o şcoală la altă, şi chiar în interiorul acestor clase, pierderile sunt atât de mari încât sunt foarte greu de recuperat. Este foarte greu să speri că vei recupera în scurt timp toate pierderile generate, cu atât mai mult cu cât sunt elevi de clase terminale, a VIII-a şi a XII-a care, deşi ministerul Educaţiei va prelungi tot anul viitor programul naţional de ore de recuperare, aceştia încheind ciclurile de învăţământ, nu vor mai putea beneficia de aceste ore de recuperare. Până acum avem 250 de mii de elevi înscrişi în acest program naţional de orele mediale, s-au recuperat o parte, însă pierderile au fost mari şi foarte mari”, a adăugat Câmpeanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
câmpeanu,
şcoli,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici