Şcolile din Capitală ar putea fi închise din cauza ninsorii

Primarul general Sorin Oprescu a spus, duminică, în Comandamentul de iarnă, că va cere închidera şcolilor din Capitală, pentru două-trei zile, dacă va ninge în continuare.

48 afișări
Imaginea articolului Şcolile din Capitală ar putea fi închise din cauza ninsorii

Şcolile din Capitală ar putea fi închise din cauza ninsorii (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Oprescu a spus că va vorbi cu premierul Emil Boc şi cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, în ce priveşte posibilitatea închiderii şcolilor din Bucureşti. El a explicat că măsura este necesară pentru că, dacă ninge în continuare, vor fi probleme în trafic.

Totodată, primarul general a anunţat că, în funcţie de evoluţia vremii, la ora 17.00 va discuta cu Poliţia Rutieră posibilitatea închiderii temporare a străzilor secundare care fac legătura între marile artere ale Capitalei, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină eficient.

Edilul şef al Capitalei a atenţionat cele mai mari probleme de trafic sunt în Sectorul 5, unde se circulă greu chiar şi pe arterele principale, care nu au fost deszăpezite. El a cerut firmelor de salubrizare să contribuie la deszăpezirea Sectorului 5, unde numărul mic de utilaje face imposibil orice progres.

Oprescu a spus că numărul utilajelor de deszăpezire a fost redus duminică dimineaţă şi le-a cerut operatorilor de salubrizare să organizeze utilajele astfel încât acestea să fie prezent în teren 24 de ore din 24. Primarul le-a mai cerut operatorilor să acţioneze cu prioritate în zonele pantelor, pasajelor supra şi subterane şi să ridice rapid zăpada din intersecţiile Unirea, Universităţii, Romană, Charles de Gaulle şi Fântâna Mioriţa.

Totodată, edilul şef al Capitalei a făcut apel la bucureşteni să evite pe cât posibil deplasarea cu maşinile personale şi să nu parcheze pe carosabil, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acţioneze. În acest context, Oprescu a cerut sprijinul Poliţiei Rutiere în operaţiunile de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar.

Primarul a făcut din nou apel la bucureşteni să îşi deszăpezească trotuarele din faţa imobilelor.

Oprescu a mai cerut administraţiilor din subordinea municipalităţii să se asigure că semafoarele funcţionează normal, că parcurile şi cimitirele sunt deszăpezite, că bucureştenii au căldură şi apă caldă.

Reprezentanţii RADET au anunţat, în Comandamentul de iarnă, că s-au produs două avarii la conducte de apă caldă, care au afectat zone din cartierele Berceni şi Militari. Potrivit acestora, angajaţii RADET au intervenit deja pentru remedierea avariilor.

Directorul executiv adjunct al Direcţiei de Utilităţi Publice, Magda Iuga, a spus că operatorii de salubrizare trebuie să prezintă o situaţi exactă a utilajelor de deszăpezire din teren, astfel încât să se poată face prognoze exacte asupra necesarului de utilaje pentru curăţarea zăpezii de pe străzi.

Directorul RATB, Gheorghe Aron, a declarat, pentru MEDIAFAX, că luni se va circula cu întregul parc auto. El a precizat că duminică se va încerca o acţiune comună cu operatorii de salubrizare şi lucrătorii regiei, pentru curăţarea de zăpază a staţiilor RATB.

Aron a mai spus că cele mai mari probele sunt la capetele de linie ale troleibuzelor, din cauza faptului că acest mijloc de transport are limite de manevră.

Angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) şi ai Poliţiei Comunitare vor continua să strângă şi să cazeze oamenii străzii în centrele sociale, dar şi în unele dintre spitalele din subordinea municipalităţii. Bucureştenii care văd persoane fără adăpost pot anunţa la numărul de telefon 0800.821.218.

Problemele legate de reţelele de apă, canal, gaze, energie electrică şi termică, telefonie pot fi sesizate la Dispeceratul Integrat de Urgenţă al Primăriei Capitalei, la numărul 0800.800.882.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici