Scriitorul de thriller Jack Higgins a murit la 92 de ani

Cunoscutul scriitor de thriller Jack Higgins a murit la 92 de ani. Higgins, al cărui nume real era Henry Patterson, a publicat 85 de cărţi.

160 afișări
Imaginea articolului Scriitorul de thriller Jack Higgins a murit la 92 de ani

Higgins, al cărui nume real era Henry Patterson, a murit acasă, în Jersey, înconjurat de familia sa, a anunţat HarperCollins într-un comunicat.

A publicat 85 de cărţi şi a fost cunoscut mai ales pentru romanul său din 1975 „The Eagle Has Landed" („Vulturul a aterizat”), vândut în peste 50 de milioane de exemplare. Romanul a fost adaptat în film, regizat de John Sturges şi i-a avut în rolurile principale pe actorii Michael Caine, Donald Sutherland, Jenny Agutter şi Robert Duvall, notează Sky News.

Printre alte cărţi populare pe care le-a scris se numără „Comes the Dark Stranger” („Vine străinul întunecat”), „Hell is Too Crowded” („Iadul este prea aglomerat”) şi „To Catch a King” („Să prinzi un rege”).

Ultima carte a lui Patterson, „Clopotul de la miezul nopţii”, a fost publicată în 2017 şi a devenit un bestseller Sunday Times.

Născut în Newcastle în 1929 din tată englez şi mamă nord-irlandeză, a crescut în Belfast, înainte de a se întoarce în Anglia şi a locui în Leeds.

După doi ani de armată, a lucrat ca profesor, scriind în paralel pentru a câştiga bani în plus.

În urma sa rămân patru copii din prima sa căsătorie - Sarah, Ruth, Sean şi Hannah - şi soţia sa, Denise.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici