Scrisorile cu măsurile de prevenire a gripei porcine vor ajunge la oameni în 30 de zile

Scrisorile conţinând măsurile de prevenire a unei eventuale pandemii de gripă, cât şi tratarea unor eventuale simptome de boală trebuie să ajungă la fiecare familie din România, cât şi din statele membre UE, în 30 de zile de la primirea acestora, adică începând cu 30 aprilie, a anunţat, Ion Bazac.

23 afișări
Imaginea articolului Scrisorile cu măsurile de prevenire a gripei porcine vor ajunge la oameni în 30 de zile

Scrisorile cu măsurile de prevenire a gripei porcine vor ajunge la oameni în 30 de zile

Aceasta a fost hotărârea miniştrilor prezenţi la reuniunea extraordinară de la Luxemburg privind prevenirea unei pandemii de gripă la niveul UE, a precizat, marţi, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, după întrunirea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Bazac a mai spus că a cerut convocarea CNSU pentru a prezenta situaţia şi a decide aprobarea măsurilor luate de Ministerul Sănătăţii (MS) privind o posibilă pandemie.

Ministrul a enumerat câteva dintre măsurile luate de MS privind distribuirea stocurilor de antivirale specifice la populaţia cu risc, respectiv angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor, ai MS, diplomaţi în misiune, supravegherea călătorilor dinspre şi înspre zonele endemice, (precizând că numărul acestora a crescut), informarea populaţiei privind gripa cu noul virus.

"Am hotărât ca toţi miniştri să asigurăm distribuirea în 30 de zile, gratuit, către toate familiile din statele membre UE a scrisorii privind măsurile de prevenire şi tratare a noului tip de gripă", a declarat Bazac.

El a spus că planul de pandemie la nivel naţional trebuie să cuprindă un plan de pandemie al sistemului de sănătate cu măsuri specifice de alertă epidemiologică, dar şi un plan intersectorial care se referă nu numai la un plan de măsuri de protecţie medicală, ci şi la măsuri organizatorice ale instituţiilor statului şi ale diverselor societăţi.

"Am prezentat principiile de întocmire a acestui plan de pandemie şi aş vrea să enumăr cinci. În situaţia dată, o pandemie poate ajunge oricând în România, pandemia poate afecta ţara sau o regiune specifică în valuari, un val poate dura aproximativ opt săptămâni, din punct de vedere epidemiologic, iar vârful atacului fiind cuprins în cursul săptămânii numărul patru. În această perioadă se aşteaptă o rată de absenteism importantă de la locul de muncă", a precizat Bazac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici