Se circulă în condiţii de iarnă pe Transalpina. Vizibilitate redusă pe mai multe drumuri din ţară

Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, vineri, pe DN 67C, Transalpina, între Novaci şi Rânca, unde stratul de zăpadă măsoară un centimetru, potrivit Infotrafic. În mai multe judeţe din ţară este ceaţă, iar vizibilitatea este redusă.

482 afișări
Imaginea articolului Se circulă în condiţii de iarnă pe Transalpina. Vizibilitate redusă pe mai multe drumuri din ţară

Se circulă în condiţii de iarnă pe Transalpina. Vizibilitate redusă pe mai multe drumuri din ţară

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt sesizate evenimente rutiere care să impună oprirea circulaţiei pe autostrăzi sau pe drumuri naţionale.

Au fost semnalate porţiuni cu polei pe drumurile naţionale şi cele judeţene din judeţul Vaslui, fără a fi evenimente rutiere. În zonă se acţionează cu material antiderapant.

Se circulă în condiţii de iarnă, fiind depusă zăpadă de un centimetru pe carosabil, în judeţul Gorj, pe DN 67C, între Novaci şi Rânca.

De asemenea, este semnalată ceaţă, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, pe alocuri sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din judeţele Argeş, Bacău, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ şi Prahova.

De asemenea, este semnalată ceaţă pe autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, vizibilitatea fiind redusă între 100-150 de metri, carosabilul fiind umed. Pe autostrăzile A2 Bucureşti-Constanţa şi A4 Ovidiu-Agigea sunt semnalate precipitaţii sub formă de ploaie, carosabilul fiind umed, iar pe autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti carosabilul este umed. Nu sunt evenimente rutiere.

Pe celelalte artere rutiere principale din ţară se circulă pe un carosabil preponderent umed, cu vizibilitate bună.

Pentru reducerea riscului rutier, poliţiştii le recomandă şoferilor să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi de drum, să ia în considerare că distanţa de frânare creşte pe un carosabil umed sau alunecos, să-şi asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă şi geamuri laterale şi să folosească luminile de ceaţă dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.

De asemenea, poliţiştii reamintesc că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici