Se inaugurează Aeroportul Braşov-Ghimbav. Primul avion, pilotat de fiul lui Dumitru Prunariu

Potrivit preşedintelui CJ Braşov, Adrian Ioan Veştea, la ora 8:10, aeronava TAROM pilotată de Cătălin Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru-Dorin Prunariu, a aterizat pe pista Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav.

3469 afișări
Imaginea articolului Se inaugurează Aeroportul Braşov-Ghimbav. Primul avion, pilotat de fiul lui Dumitru Prunariu

Se inaugurează Aeroportul Braşov-Ghimbav. Primul avion, pilotat de fiul lui Dumitru Prunariu

În această primă cursă s-au aflat preşedintele desemnat al Senatului, Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu şi preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român Mihai Covaliu, alături de ambasadorii Marii Britanii şi Franţei şi alţi oficiali guvermanentali.

Adrian-Ioan Veştea susţine că, cu acest prilej, Dumitru-Dorin Prunariu va primi titlul de Cetăţean de Onoare al Judeţului Braşov.

„Am auzit de nenumărate ori vorbinde-se despre faptul că este primul aeroport care se dă în folosinţă în ultimii 50 de ani. Este adevărat, dar nu ştiu dacă este cel mai bine pentru că în 50 de ani la nivel de ţară să avem un singur aeroport...

Iată în final am reuşit să realizăm acest lucru. Au reuşit autorităţile locale, pentru că trebuie să spunem că suma pe care au investit-o în acest aeroport, aproximativ 140 de milioane, vine în două proporţii oarecum deechilibrate: 1115 milioane de la fondurile autorităţilor locale şi 25 de milioane din fonduri guvernamentale. Iată, este un exemplu de obiectiv care se poate realiza cu o conttribuţie majoritară a autorităţilor locale”, a spus, la inaugurare, Nicolae Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
aeroport,
braşov,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici