Se întâlneşte munte cu munte: prima reuniune a Consiliului Naţional al Muntelui

Protejarea fermierilor şi a turiştilor de animale sălbatice, corelarea şi completarea legislaţiei au fost printre temele abordate joi la prima reuniune a Consiliului Naţional al Muntelui.

93 afișări
Imaginea articolului Se întâlneşte munte cu munte: prima reuniune a Consiliului Naţional al Muntelui

Se întâlneşte munte cu munte: prima reuniune a Consiliului Naţional al Muntelui

Sub coordonarea premierului Nicolae Ciucă a avut loc joi prima reuniune a Consiliului Naţional al Muntelui (CNM), organism ce va asigura cooperarea între Guvern şi reprezentanţii zonei montane, pentru punerea în aplicare a strategiilor şi politicilor specifice acesteia.

În cadrul întâlnirii, premierul şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, au discutat cu reprezentanţii zonei montane care au prezentat principalele nevoi şi probleme existente pe fiecare grupă de munţi în parte.

Conform unui comunicat al Guvernului, au fost semnalate nevoi distincte, cum ar fi corelarea legislaţiei în domeniul sănătăţii, sanitar -veterinar, turismului, mediului, agriculturii şi dezvoltării rurale, educaţiei, corelarea şi completarea legislaţiei cu prevederi privind reglementarea circulaţiei cu mijloace motorizate în zona montană şi ariile protejate, soluţii pentru protejarea fermierilor şi turiştilor de urşi şi alte animale sălbatice, mai ales în cazul drumeţilor, soluţii pentru diminuarea poluării în vederea repopulării râurilor cu anumite specii de peşti, acordarea unor compensaţii, a unui sprijin suplimentar pentru locuitorii zonei montane şi încurajarea clasificării ca ecodestinaţii turistice a zonelor montane.

„Dezvoltarea şi protecţia zonei montane a României reprezintă un obiectiv naţional strategic, iar pentru îndeplinirea lui trebuie să acţionăm cât mai rapid. Vom folosi toate pârghiile necesare pentru a dezvolta acest areal în mod durabil, mai ales pentru valorificarea produselor agroalimentare, prin armonizarea pe termen lung între producţie şi consum pe de o parte, dar şi prin protejarea unui mediu prielnic vieţii, culturii şi tradiţiilor pe de altă parte”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici