Se întâmplă şi la case mai mari. Casa Albă duce lipsă de pahare de cristal pentru evenimente

După mai bine de doi ani de restricţii şi o revenire treptată la evenimente mondene, Casa Albă şi-a dat seama că are o problemă urgentă: îi lipsesc paharele de cristal.

449 afișări
Imaginea articolului Se întâmplă şi la case mai mari. Casa Albă duce lipsă de pahare de cristal pentru evenimente

„Ultimul serviciu complet de cristal pentru cinele de stat de la Casa Albă a fost comandat în timpul lui Nixon", a explicat Stewart McLaurin, preşedintele Asociaţiei Istorice a Casei Albe, organizaţie non-profit fondată în 1961 de către prima doamnă de atunci, Jacqueline Kennedy, pentru a conserva "Casa Poporului", notează ANSA.

Soţii Reagan - după cum explică CNN - au dăruit Casei Albe 130 de pahare Steuben, dar acestea trebuiau să fie folosite doar pentru evenimentele din reşedinţa privată.

Marile dineuri de stat din epoca Barack Obama au confirmat nevoia disperată de pahare noi.

Problema i-a fost apoi pasată fostei prime doamne Melania Trump, care, potrivit a trei surse bine informate, a refuzat să îndeplinească sarcina.

Acum, când are loc un dineu de stat (s-a întâmplat atât cu Trump, cât şi cu Obama), se închiriază adesea pahare.

Pe măsură ce soţii Biden trec la un program social mai normal, lipsa paharelor de cristal devine o problemă tot mai presantă, scrie CNN.

Potrivit lui Stewart McLaurin, nevoia de pahare de cristal - aproximativ 120 - 160 de seturi - este la fel de importantă ca orice alt element al unui eveniment special la Casa Albă, precum porţelanul şi argintăria. Există destul porţelan, se pare, şi suficientă argintărie pentru a aranja câteva mese pentru serviciul VIP. Folosirea colecţiilor de argint de la Casa Albă pentru cine mai mari poate fi un risc, deoarece furculiţele, lingurile şi cuţitele tind să dispară ca „suveniruri”.

Designul cristalului prezidenţial, la fel ca şi cel al porţelanului prezidenţial, este un semn distinctiv al stilului unei anumite administraţii. Prima doamnă Florence Harding a ales pahare de vin şi şampanie, fabricate în Virginia de Vest, cu un dragon auriu înfăşurat în jurul unui "H". Eleanor Roosevelt a comandat pahare cu un vultur american gravat. Cele ale lui Kennedy au fost minimaliste, fără nimic gravat. Setul de pahare al familiei Patriciei Nixon a fost fabricat în Franţa şi avea un model Chantilly.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici