Sebastian Ghiţă, audiat prin videoconferinţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul Ponta – Blair

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost audiat prin videoconferinţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul "Ponta – Blair".

573 afișări
Imaginea articolului Sebastian Ghiţă, audiat prin videoconferinţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul Ponta – Blair

Sebastian Ghiţă este audiat prin videoconferinţă l Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul Ponta – Blair.

Instanţa supremă programase audierea prin videoconferinţă a lui Sebastian Ghiţă pentru 23 mai, însă avocatul său a cerut judecătorilor amânarea pe motiv că are nevoie de timp să studieze dosarul, au declarat surse judiciare pentru Mediafax. Astfel, chiar dacă a apărut în faţa judecătorilor români, fostul parlamentar nu a dat declaraţii atunci.

La termenul de marţi, Sebastian Ghiţă este audiat, la momentul transmiterii ştirii, în faţa magistraţilor instanţei supreme.

Fostul deputat a fost cel care a transmis prin avocaţi că vrea să participe activ la proces. Pe 18 mai, Sebastian Ghiţă a spus că vrea să dea declaraţii în prezenţa unui avocat ales din Serbia.

Procurorii anticorupţie au cerut arestarea preventivă pentru Sebastian Ghiţă în dosarul "Ponta – Blair", în care fostul deputat este acuzat de spălare de bani.

La ora 15.00, Sebastian Ghiţă ar urma să fie audiat tot prin videoconferinţă în dosarul în care este judecat alături de fostul primar din Ploieşti, Iulian Bădescu.

Sebastian Ghiţă a fost eliberat în Serbia pe o cauţiune de 200.000 de euro, însă are interdicţie de a părăsi Belgradul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici