Secetă fără precedent în Amazon. Numeroşi peşti au murit şi rutele de transport sunt afectate

Guvernul Braziliei se pregăteşte să ofere asistenţă de urgenţă locuitorilor din regiunea Amazon lovită de o secetă severă care a afectat cursurile de apă, a declarat ministrul Mediului, Marina Silva, potrivit Reuters.

983 afișări
Imaginea articolului Secetă fără precedent în Amazon. Numeroşi peşti au murit şi rutele de transport sunt afectate

Secetă fără precedent în Amazon. Numeroşi peşti au murit şi rutele de transport sunt afectate

Nivelul apei a scăzut foarte mult în numeroase zone din Amazon. De asemenea, apa s-a încălzit ceea ce a ucis numeroşi peşti şi, astfel, au fost contaminate sursele de apă potabilă ale băştinaşilor. În plus, au fost afectate rutele tradiţionale de transport.

„Avem o situaţie foarte îngrijorătoare. Această secetă record a perturbat rutele de transport fluvial ameninţând aprovizionarea cu alimente şi apă. Ne confruntăm cu o mortalitate în creştere a peştilor", a declarat Marina Silva pentru Reuters.

Aproximativ 111.000 de persoane au fost afectate într-o regiune în care o mare parte din hrana populaţiei provine din pescuit.

Agenţia de apărare civilă a avertizat că seceta ar putea avea un impact asupra unei populaţii de până la 500.000 de persoane din Amazon.

Autorităţile vor trimite în zonă alimente, medicamente, apă şi alte bunuri. Totodată, vor fi dragate cursurile de apă.

Seceta din Amazon este provocată de fenomenul El Niño, care încălzeşte apa de suprafaţă din Oceanul Pacific. Anul acesta impactul a fost mai mare decât în mod normal din cauza încălzirii globale provocate de poluare, spun specialiştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
amazon,
secetă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici