Sechestru pe 16 milioane de dolari, în urma percheziţiilor la studiourile de video chat

Anchetatorii au pus sechestru pe aproximativ 16 milioane de dolari, cinci locuinţe şi şase maşini de lux, în urma percheziţiilor la studiourile de video chat, în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani, în care prejudiciul este de aproximativ 300 milioane de dolari, potrivit Poliţiei Române.

1070 afișări
Imaginea articolului Sechestru pe 16 milioane de dolari, în urma percheziţiilor la studiourile de video chat

Sechestru pe 16 milioane de dolari, în urma percheziţiilor la studiourile de video chat (Imagine: Mediafax Foto / Codrin Prisecaru)

"În urma percheziţiilor efectuate, marţi, de Poliţia Română la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul prestării de servicii de tip video chat, a fost instituit sechestru asigurator asupra a peste 16.000.000 de dolari americani şi au fost ridicaţi 200.000 de euro, precum şi 120 de unităţi de calcul şi 131 de carduri bancare", arată miercuri Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

Potrivit anchetatorilor, sechestrul asigurator a fost pus pe banii găsiţi în conturile suspecţilor, dar şi pe cinci locuinţe şi şase maşini de lux.

Nouă persoane, pe numele cărora fuseseră emise mandate de aducere, au fost audiate în dosarul în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. După ce au dat declaraţii, cele nouă persoane au fost lăsate să plece, fără ca anchetatorii să ia în cazul lor vreo măsură preventivă.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că percheziţiile au vizat şi locuinţa din Bucureşti a unei judecătoare, însă anchetatorii susţin că aceasta doar a închiriat apartamentul, şi nu ar fi avut alte legături cu gruparea suspectată de infracţiuni economice.

Tinerele care lucrau la video chat au spus că încasau aproximativ 1.500 de lei pe lună, însă poliţiştii suspectează că beneficiile acestora ajungeau până la 4.000 de lei.

Percheziţiile au avut loc, marţi, la 93 de adrese din Bucureşti şi judeţele Buzău, Bacău, Sibiu, Timiş şi Ilfov, fiind vizate patru grupări infracţionale.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că aproximativ 80 dintre cele 93 de percheziţii au fost făcute la studiouri video chat, iar restul la locuinţele suspecţilor şi la filiale bancare.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, prin conturile deschise la două societăţi bancare, membrii grupărilor infracţionale ar fi efectuat operaţiuni financiare de peste 300 de milioane de dolari.

"De asemenea, sunt efectuate cercetări în legătură cu o societate de tip «off-shore», care ar fi intermediat plăţi externe şi care ar fi ajutat membrii grupărilor la sustragerea de la plata impozitelor aferente veniturilor obţinute pe teritoriul României", potrivit Poliţiei Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici