Secretar de stat: INS ar putea să centralizeze şi date privind violenţa în familie

INS ar putea să centralizeze şi date privind violenţa în familie, iar victimele vor avea un Tel Verde unde vor putea fi consiliate gratuit, a anunţat, marţi, secretarul de stat din Ministerul Muncii, coordonatorul Departamentului pentru egalitate de şanse, Ioana Cazacu.

142 afișări
Imaginea articolului Secretar de stat: INS ar putea să centralizeze şi date privind violenţa în familie

Secretar de stat: INS ar putea să centralizeze şi date privind violenţa în familie (Imagine: Shutterstock)

Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a declarat că în ultimii ani, în Europa, violenţa împotriva femeilor şi copiilor este în creştere, iar una dintre cele mai subtile şi mai perverse forme de agresiune este cea verbală.

"Agresiunea nu începe cu prima palmă, începe cu violenţă verbală. (...) Din păcate, la nivel naţional avem date statistice contradictorii, în funcţie de cine raportează. Am început deja nişte discuţii şi problema violenţei în familie ar putea să intre şi în aria Institutului Naţional de Statistică (INS), pentru a putea avea date clare. În lipsa unor date reale, este greu să faci politici publice", a spus coordonatorul Departamentului pentru egalitate de şanse.

Secretarul de stat a mai anunţat că departamentul pe care îl conduce va deschide un Tel Verde de asistenţă şi consiliere a victimelor violenţei domestice, iar cultura toleranţei va fi introdusă în educaţie, de la grădiniţă şi până în studiile postuniversitare.

Ioana Cazacu a precizat că este nevoie de acest lucru, pentru că românilor li se pare normal să vadă copiii certaţi sau bruscaţi oriunde şi de prea puţine ori iau atitudine. Ea a mai spus că inclusiv asistenţii sociali, cei care ar trebui să fie primii care sesizează cazurile de violenţă domestică, au un grad ridicat de toleranţă pentru violenţă.

"Nu este normal să urlăm unii la alţii sau la copiii noştri. Trebuie să sancţionăm acest tip de atitudine", a spus secretarul de stat, explicând că sancţionarea nu trebuie să însemne neapărat amendă, ci o reacţie rapidă din partea cetăţenilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici