Secretar de stat la Transporturi: un pasaj rutier foarte important va fi inaugurat înainte de termen

Pasajul de la Drajna şi drumurile de legătură vor fi inaugurate înainte de termen, a anunţat miercuri Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor.

2383 afișări
Imaginea articolului Secretar de stat la Transporturi: un pasaj rutier foarte important va fi inaugurat înainte de termen

FOTO Ionel Scrioşteanu/Facebook

Potrivit secretarului de stat, constructorul a început asfaltarea drumului de legătură dintre pasaj şi Autostrada A2. În paralel în zonă se desfăşoară numeroase alte lucrări atât la şosea, cât şi la reţelele de utilităţi. Lucrarea va fi gata în luna mai, înainte de termen.

„Sezonul estival va începe fără cozi în trafic la Drajna. Pasajul de la Drajna, împreună cu drumurile de legătură, va fi dat în trafic în luna mai, înainte de termenul contractat”, a anunţat Ionel Scrioşteanu, pe Facebook.

Amplasamentul lucrării a fost predat constructorului la data de 11 ianuarie 2022, iar stadiul proiectului de infrastructură rutieră a ajuns la peste 80%, a mai spus Scrioşteanu.

Este vorba despre realizarea unei supratraversări pe DN21, cu o lungime de 2,7 kilometri, iar pasajul propriu-zis se va întinde pe 305 metri. Pasajul va traversa şi DN 3A Lehliu – Feteşti, şoseaua paralelă cu calea ferată.

Pasajul de la Drajna va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio Galaţi-Brăila-Slobozia-Călăraşi-Chiciu. Acesta va avea aproximativ 150 de kilometri şi va fi realizat de asociaţia consiliilor judeţene din Galaţi, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi.

Drumul de mare viteză va conecta judeţele din regiunea Sud-Est cu Autostrada Soarelui, pe ruta Galaţi - Slobozia (Ialomiţa) – Drajna. Drumul va merge până la Chiciu (Călăraşi) în locul unde se face trecerea Dunării cu feribotul către Bulgaria. Prin intermediul viitorului drum de centură al oraşului Galaţi, se va realiza şi legătura cu Galaţi Rutier, punctul de trecere a frontierei cu Republica Moldova.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici