Secretar de stat: Legislaţia nu interzice managerului AACR să piloteze avioane

Secretarul de stat Antonel Tănase a declarat, joi, că legislaţia nu îi interzice managerului Autorităţii Aeronautice Civile să piloteze avioane, pentru că acesta trebuie să îşi păstreze licenţa de zbor, precizând că experienţa lui Florea Geică şi-a spus cuvântul în cazul incidentului din Turcia.

21 afișări
Imaginea articolului Secretar de stat: Legislaţia nu interzice managerului AACR să piloteze avioane

Secretar de stat: Legislaţia nu interzice managerului AACR să piloteze avioane

Antonel Tănase, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a precizat că sindicaliştii din Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) "vin cu tot felul de falsuri" la adresa managerului Florea Geică.

Secretarul de stat a mai spus că în cazul incidentului de pe aeroportul din Istanbul în care a fost implicată aeronava Tarom autorităţile din Turcia vor face o anchetă, Ministerul român al Transporturilor neimplicându-se în acest caz.

Acesta a precizat că activitatea AACR este verificată de câteva săptămâni de Corpul de control al Ministerului Transporturilor.

Purtătorul de cuvânt al Tarom, Mădălin Tudor, a informat că vremea extrem de nefavorabilă a fost cea care a generat incidentul în care a fost implicat, miercuri, un avion al companiei române pe Aeroportul Ataturk din Istanbul, împotmolit după ce a ieşit un metru de pe pista la aterizare.

"Aeronava care a efectuat zborul ROT 261 Bucureşti - Istanbul, după aterizarea pe aeroportul din Istanbul, din cauza ploii cumulate cu vânt puternic şi a pistei extrem de umede, în manevra de virare către platforma pe care urma să se poziţioneze, a ieşit cu roata din faţă la aproximativ un metru în afara platformei. Niciun membru al echipajului şi niciunul din cei 83 de pasageri la bord nu au suferit vreo leziune. Pasagerii au fost debarcaţi în condiţii de maximă siguranţă, după tractarea avionului la poziţie", se arată în comunicatul Tarom.

După investigarea aeronavei, echipa tehnică a autorizat zborul înapoi al cursei ROT 262 în condiţii normale, constatând că nu a fost afectată în nicio măsură roata de bot care a părăsit suprafaţa de rulare. Avionul a aterizat la Bucureşti la ora 15.00, cu trei ore întârziere, potrivit purtătorului de cuvânt al Tarom.

Mădălin Tudor a mai spus că avionul Tarom care a efectuat zborul Bucureşti - Istanbul era pilotat de directorul AACR, Florea Geică.

"În cazul domnului Geică bănuim că ar exista şi un conflict de interese, însă aşteptăm documentele şi până atunci nu putem spune mai mult", declarau pentru MEDIAFAX surse din ANI.

Săptămâna trecută, angajaţii Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR) au cerut verificarea dosarului de pensie al managerului Florea Geică, spunând că acesta ar fi introdus ilegal în document veniturile de director general, consilier al directorului general şi prima pentru criteriile de performanţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici