Secretariatul de Stat pentru Culte: Preoţii din şcoli nu au sporuri suplimentare faţă de profesori

  • Secretariatul de Stat pentru Culte susţine că preoţii care predau religia în şcoli nu au sporuri suplimentare faţă de profesori.
  • Reprezentanţii instituţiei mai spun că procentul de 80% nu este un spor şi reprezintă contribuţia statului la salarizarea personalului clerical din unităţile de cult.
530 afișări
Imaginea articolului Secretariatul de Stat pentru Culte: Preoţii din şcoli nu au sporuri suplimentare faţă de profesori

Sursa foto: Mediafaxfoto

Secretariatul de Stat pentru Culte susţine că personalul clerical angajat în cadrul unităţilor de învăţământ public este salarizat în conformitate cu grilele de salarizare ale personalului didactic din aceste unităţi şi nu beneficiază de sporuri suplimentare faţă de această categorie de personal.

Totodată, personalul clerical care are norma de bază în învăţământul public nu poate beneficia de contribuţie la salarizare pentru postul de preot din partea Secretariatului de Stat pentru Culte.

Reprezentanţii Secretariatului mai spun că procentul de 80% nu este un spor, ci reprezintă contribuţia statului la salarizarea personalului clerical care îşi desfăşoară activitatea în unităţile de cult aparţinând cultelor religioase şi nicidecum în cadrul unităţilor de învăţământ public. Practic, statul român sprijină salarizarea personalului clerical prin acordarea de contribuţii, precizează cei de la Secretariatul de Stat pentru Culte.

„Personalul clerical care îşi desfăşoară activitatea în unităţile de cult beneficiază de sprijinul statului la salarizare în cuantum de 65% din salariile de bază stabilite potrivit legii pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar de stat, potrivit nivelului de studii, gradului profesional obţinut şi vechimii în activitatea clericală deţinută în cadrul cultelor din România, conform asimilărilor. Doar 30% din personalul clerical care primeşte contribuţie de la bugetul de stat poate primi 80% din salariul unui cadru didactic din învăţământul preuniversitar de stat dacă îşi desfăşoară activitatea în unităţile de cult cu venituri reduse”, a explicat Secretariatul de Stat pentru Culte.

Numărul de contribuţii la salarizarea personalului clerical este menţionat în legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice şi nu tot personalul clerical aparţinând cultelor religioase beneficiază de sprijin la salarizare, precizează Secretariatul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici